Feierne nektet å gå opp på taket

 *** Local Caption *** Opp her ville ikke feierne gå.

*** Local Caption *** Opp her ville ikke feierne gå. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg får vel både betale og feie selv, sier irritert boligeier.

DEL

[Nordlys]  I et leserinnlegg sendt til avisa Nordlys i Tromsø, skriver Erik Karlsen at han hadde satt opp stiger og sikret disse etter beste evne før han fikk besøk fra feieren nylig.

– Jeg hadde satt opp en alminiumstige opp til taket og en innover taket. De siste tre meterne var det en solid trestige. Alle stigene var godt sikret i hverandre, skriver han i leserinnlegget.

Terminer

I tillegg hadde han satt opp en sikkerhetsline med seler, dersom det skulle være nødvendig. Feierne betraktet stigene, og ga beskjed om at så lenge de ikke var fastskrudde så gikk de ikke på taket.

– Nå er taket 15 og 28 grader bratt. Vet ikke om noen har forsøkt den balansekunsten å gå på en stige på et nesten flatt tak. Det må kanskje bli en av opptaksprøvene til feieryrket, sier han spydig.

Han forklarer også at feierne som var på besøk var veltrente, og burde klart å gå på taket.

– Jeg skal nok klare feiingen selv, og er bare glad jeg kan få lov å betale for jobben jeg gjør i form av to halvårlige terminer, sier han, og legger til at han savner smidighet fra feiernes side.

Usikret

Tor Kjelsberg i Tromsø brann- og redning sier til Nordlys at reglementet ble endret i 1997, og det er ikke noe feierne selv råder over.

– Jeg har selv ramlet ned tre ganger, og det skyldtes de gamle takstigene som ikke var skrudd fast i taket. De ligger og rir på takmønet, og når feierne skal opp så sklir den av, sier Kjelsberg.

Han legger til at han ikke er feier lenger, og at ingen av feierne som er ansatt i dag er ti lstede på stasjonen. (ANB)

Artikkeltags