Flytende villa – noe for deg?

Den flytende boligen ble kjøpt halvferdig for to år siden.

Den flytende boligen ble kjøpt halvferdig for to år siden. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Har brukt over to år på å gjøre den ferdig.

DEL

[Bergensavisen]  Per-Andrè Wiberg har brukt to år på å ferdigstille den flytende villaen som har ligget i Vågen i Bergen de siste ukene.

Det tok lenger tid enn det Wiberg først hadde forestilt seg å ferdigstille boligen som BA skrev om første gang i juni 2013.

En familie sto nærmest klar til å kjøpe huset den gangen, men den 220 kvadratmeter store villaen sto ikke klar før nå i sommer.

Mange nysgjerrige

– Det var mye mer arbeid enn jeg hadde sett for meg å få huset ferdig, men nå er det innflyttingsklart, og huset blir antakeligvis solgt til et par fra Bergen. De må bare finne seg kaiplass først, forteller Wiberg til BA.

De siste tre ukene har villaen hans ligget innerst i Vågen, til stor glede for forbipasserende. De gangene det har vært åpent hus, har det vært fullt trykk fra nysgjerrige bergensere.

– Det var over åtte tusen personer innom de to ukene vi hadde visninger. De aller fleste er bare nysgjerrig på å se hvordan en flytende bolig ser ut, men det har også vært flere interessenter, sier Wiberg.

Flytende leiligheter

Boligen er hans private, og den er til salgs for 4,85 millioner kroner. Den har seks soverom og tre bad.

– Egentlig kunne jeg tenkt meg å flytte inn i den selv, men den er nok for stor. Dessuten må jeg bare få solgt den og kommet meg videre med andre prosjekter. Men jeg planlegger helt klart å flytte inn i en flytende bolig om kort tid, sier Wiberg.

Sammen med en kompanjong driver Wiberg firmaet Flytende bolig som nå er i gang med salget av en annen type flytende leiligheter. Det er boenheter bygget på et katamaranskrog som har egen framdrift og kan styres fra taket og stuen. Etcet Cat heter leilighetene som firmaet selger i størrelsene 40, 60 og 90 kvadratmeter til 40.000 kroner per kvadratmeter.

Per nå har de solgt en leilighet på 60 kvadrat. Den ligger for tiden i Damsgårdssundet.

Kaiplass utfordringen

– Vi ser en sterk økende interesse for boliger på vann, og den har vært stigende de siste par årene. Her i Bergen er det fint tilrettelagt for å bo på vannet i Damsgårdssundet, og der bor det omkring hundre personer i ulike båter per i dag. På sikt ser jeg for meg at vi skal være med å tilrettelegge for flere slike flytende bolig-havner, sier Wiberg.

Per i dag er det en utfordring å finne kaiplass til den flytende boligen. Selve boligen som Wiberg nå selger, er bygget etter de samme retningslinjene som en vanlig bolig.

Den flytende villaen som Wiberg nå kvitter seg med, selges til kostpris, og Wiberg selv er svært fornøyd med at den endelig er klar til å bli bebodd.

– Det er nesten litt trist å selge huset nå, men dersom det er bergensparet som kjøper det, blir det liggende et sted i Bergen. Og de har lovet at jeg skal få komme på besøk så ofte jeg vil, smiler Wiberg. (ANB)

Per-Andrè Wiberg har jobbet i to år med å få den flytende villaen klar til salg.

Per-Andrè Wiberg har jobbet i to år med å få den flytende villaen klar til salg. Foto:

Artikkeltags