Han bor i toppen av et tårn

Øverst i tårnet bak bor Anders.

Øverst i tårnet bak bor Anders. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Du skal ikke være veldig bredskuldret for å besøke Anders Hansen på hybelen.

DEL

[Østlendingen]  På det smaleste er det nemlig kun 50 centimeter fra vegg til trappegelender når man skal opp i tårnet til 26-åringen.

Det har bydd på utdfordringer.

– Jeg brukte to uker på i det hele tatt å finne en sofa jeg kunne skru ifra hverandre såpass at jeg fikk den opp trappa her, sier Anders og gliser.

Men det var verdt strevet. Nå sitter han med det som trolig er Hamars feteste studenthybel på to ganger 13 kvadratmeter øverst i tårnet på den gamle St. Torfinn-kirken midt i Hamar sentrum.

– Jeg er nok på lista over de studentene som bor best, mener han selv.

Og vi må si oss enig, selv om det er trangt både på sovehemsen, kjøkkenet og i trappa opp til den luftige stuen.

Tok hybelen usett

For det er når man kommer opp i stuen at drømmehybelen åpenbarer seg. Fire-fem meter opp under taket og fire store vinduer som gir panorama utsikt mot Mjøsa, Hamar vest, Ottestad og nordover mot Ajer.

– Studenter som kommer på besøk blir veldig overrasket når jeg tar dem med opp i stua. De spør hvordan i all verden jeg har fått tak i denne hybelen, forteller han.

Og det var ved en tilfeldighet.

– Jeg var litt rask med å leie ut leiligheten jeg har i Elverum, der jeg har studert i tre år. Så var jeg på noen visninger og kikket på endel bofelleskap, men det falt liksom ikke helt i smak.

Derfor svippet han en tur innom Studensamskipnaden i Hedmark (SIH) - i det minste for å få et avslag på søknaden om hybel.

– Tilfeldighetene ville ha det til at de hadde igjen to hybler. Blant annet denne. Jeg tok den usett, sier Anders Hansen til Hamar Dagblad.

Han angrer ikke et sekund.

– Jeg har gjort noen småjuseringer her. Blant annet kastet jeg ut en 90-seng som sto på gulvet nede på kjøkkenet og bruker nå heller hemsen over badet til en større seng. Det er lavt under taket oppå der, men jeg sover godt.

Har «ingen» naboer

Den største drømmen hadde vært en takterrasse å spasere ut på, men det blir nok med drømmen. Han lever luftig nok som han gjør, og sist torsdag ble kåken forsøkt som vorspielsted.

– Det var trangt, men fungerte. Den store fordelen er jo at jeg ikke har noen naboer vegg i vegg, slik at jeg kan spille musikk og ha masse besøk uten at noen plages av det.

Anders har studert folkehelse på Elverum i tre år, men har nå flyttet til Hamar for å få lærerutdanning på toppen.

Han ser for seg å forbli i tårnet sitt i minst to år.

– Den største ulempen er at jeg har kirker på alle kanter her, de vekker meg tidlig med klokkene sine, sier han og gliser.

Det gjør liksom ikke så mye når han hver morgen står opp og titter utover Mjøsa fra tårnet sitt. (ANB)

Artikkeltags