Hva med å male striper?

Tre bord er malt i farger som tas opp igjen andre steder i interiøret.

Tre bord er malt i farger som tas opp igjen andre steder i interiøret. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Dette passer i både små og store rom.

DEL

Man trenger ikke å være kunstner for å male striper på en panelt vegg. Dersom panelet allerede er malt, er oppgaven særdeles enkel.

– Striper er klassisk og går aldri ut på dato. Og en enklere form for dekor kan man vel lete lenge etter. Én stripe som dekorelement eller striper over en hel vegg er en fin måte å bringe litt mer farge inn i interiøret når man ikke er helt klar for å male hele veggen, sier kreativ leder Bjørg Owren hos ifi.no.

Farger er avgjørende

Striper passer i både små og store rom, og resultat og effekt justeres etter hvor mange panelbord man fargesetter og hvilke farger man velger, som enkelte bord eller flere samlet.

Variantene av panelbord finnes i forskjellige dimensjoner og med ymse profiler. Resultatet av stripene eller dekorfeltene avhenger blant annet av hvorvidt man velger å følge panelets bredde, eller man maler striper som er «litt ute av kurs», altså noe forskjøvet i forhold til det enkelte panel.

Fargene vil også være avgjørende, og forskjellen mellom å velge en stripefarge nær hovedfargen på panelet og noen heftige kontrastfarger, vil være stor.

Verktøy og triks

Godt og riktig verktøy er alfa og omega i et maleprosjekt. Med maling egnet for panel, eventuelt også grunning, maskeringstape, malerull, en flat pensel til etterstryking, samt en skråpensel eller lignende til detaljer og mellomrom, er du godt rustet for forvandlingen.

Et smart triks for å få en helt skarp kant, er å male tapekanten med bakgrunnsfarger før du maler selve kontraststripen. På den måten forsegler du tapen, og unngår at det kommer kontrastfarge inn under tapen. Med en forseglet tape, trenger du ikke være redd for at overgangen blir ruglete. (ANB)

Artikkeltags