Livredd for naboens hund

Nina Douglas fra Kråkerøy i Østfold sier hun er livredd for å gå rundt i sitt eget nabolag etter å ha blitt angrepet av nabohunden flere ganger.

Nina Douglas fra Kråkerøy i Østfold sier hun er livredd for å gå rundt i sitt eget nabolag etter å ha blitt angrepet av nabohunden flere ganger. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Enda en norsk nabokrangel.

DEL

[Fredriksstad Blad]  Nina Douglas fra Kråkerøy sier hun er livredd for å gå rundt i sitt eget nabolag etter å ha blitt angrepet av nabohunden flere ganger.

– Det er et mareritt. Nå er jeg livredd hver gang jeg beveger meg utenfor huset. Det skal jo ikke være slik, sier Douglas til Fredriksstad Blad.

Kråkerøy-kvinnen tok kontakt med Fredriksstad Blad tidligere denne uken etter at hun gjentatte ganger har blitt truet og angrepet av naboens hund, en amerikansk labrador.

Hun har selv en hund, en dvergschnausseren «Doffen», og sier at hun ikke lenger tør å gå tur forbi nabohuset. 

– Labradoren er illsint, og er tydelig ute etter å ta «Doffen». Det føles skremmende å bevege seg utenfor huset, sier hun.

– Aggressiv og sint

Det hele begynte i september 2014. Douglas satt på trappen utenfor huset sammen med hunden sin «Doffen». Da kom naboen forbi på tur med hunden sin. 

– Jeg så at det var en stor hund og at den ikke gikk i bånd. Jeg fortalte at han måtte holde hunden sin i bånd, og han sa at han skulle gjøre det fra da av, sier hun.

Men ifølge Douglas virket ikke naboen å ta henne på alvor. Noen uker senere kom han forbi igjen – og igjen gikk hunden løs. 

– Denne gangen var hunden hans langt mer aggressiv, og da han fikk øye på «Doffen», så kom han løpende mot oss. Jeg fikk heldigvis løpt inn i huset, men hunden hans prøvde å presse seg inn. Da skjønte jeg hvor aggressiv og sint hunden var, sier hun.

Og dette skulle, ifølge Douglas, bare være starten på marerittet. Noen få måneder senere fikk hun merke nabohundens vrede igjen. 

– Dette ble faktisk en snakkis i nabolaget, men det var først i desember at jeg og hunden min ble fysisk angrepet. Helt uten forvarsel kom nabohunden hoppende på meg da jeg og «Doffen» var ute for å gå tur. Den forsøkte å ta «Doffen», men jeg fikk kastet meg over og beskyttet ham. Dermed var det jeg som endte opp med sår og blåmerker etter å ha blitt bitt og kloret, sier hun.

Etter dette valgte Douglas å ringe politiet. Etter noe tid gikk hun med på å møte naboen i konfliktsrådet. 

– Der unnskyldte han seg og lovte at han skulle holde hunden i bånd ute på tur og hjemme i hagen. I en periode etterpå hjalp det faktisk. Hver gang jeg så hunden, så var den i bånd. Vi hadde også et oppfølgingsmøte i konfliktrådet, sier hun.

– Bitt i brystet

Men etter en stund så hun plutselig at hunden gikk løs hjemme i hagen.

– En ting hadde vært om hele hagen hadde vært gjerdet inn, men det er den ikke. Hunden kan enkelt komme seg ut derfra. Derfor ble jeg livredd igjen. Da følte jeg at det kom til å skje igjen, sier hun.

Og sist fredag ble hun angrepet igjen, forteller hun. 

– Jeg gikk tur med «Doffen» langs veien, og helt utifra ingenting kom nabohunden i full fart igjen. Jeg fikk løftet «Doffen» opp over hodet, slik at hunden glefset til meg istedenfor hunden min. Nå har jeg et stort merke på brystet etter at den glefset til meg. Hadde jeg vært 20 centimeter lavere, kunne jeg like gjerne ha blitt bitt halsen, sier hun

Hun er tydelig opprørt og sier til Fredriksstad Blad at nok er nok. Nå har hun anmeldt naboen for andre gang. 

– Jeg er svært glad i dyr, og ønsket virkelig ikke at nabohunden skulle bli avlivet. Derfor valgte jeg å tro på naboen da han sa at han skulle holde den i bånd fra nå av. Men dette er helt tydelig en hund som ikke har det bra, og nå ble jeg altså angrepet igjen. Denne gangen krever jeg at hunden blir fjernet fra nabolaget. Jeg kan ikke fortsette å leve i frykt for hva som skal skje, sier hun.

Naboen tilbakeviser påstandene

Fredriksstad Blad har også vært i kontakt med naboen til Douglas. Han tilbakeviser at hunden hans er aggressiv. 

– Det er ikke sant alt det hun sier. Hunden min er ufarlig, sier han. 

– Vi har sett at naboen din har både blåmerker og arr etter det hun sier er angrep fra hunden din? 

– Hundene våre har bjeffet til hverandre et par ganger, men jeg tror ikke noe på at disse merkene stammer fra angrep fra hunden min. Hun finner på ting, sier han. 

– Men du innrømmer at dere har møttes i konfliktrådet? 


– Ja, der gikk jeg med på å holde hunden min i bånd, og det har jeg gjort siden, sier han. 

– Så hunden din er ikke aggressiv?

– Nei, han er veldig snill og leker med mange av naboene hele tiden. Det denne kvinnen sier er ikke sant. Jeg ønsker ikke å skape dårlig stemning i nabolaget, og synes derfor det er trist at hun kommer med disse påstandene. Hun har også kommet med en rekke stygge bemerkninger til meg, sier han.

Frode Thøring på krimvakta i Fredrikstad bekrefter at saken er anmeldt til politiet. 

– Vi har mottatt en anmeldelse og skal avhøre hundeeieren til uka. Det er der saken står nå, sier Thøring.

I mellomtiden sier Douglas at hun ikke våger å gå fritt i nabolaget uten å være redd for at nabohunden skal angripe. 

– Jeg føler meg maktesløs. Jeg skjelver så fort jeg hører lyder og har mareritt om natten. Nå håper jeg bare at politiet foretar seg noe, sier hun. (ANB)

Artikkeltags