Puss opp på barnas premisser

Knaggene er montert innen barnets rekkevidde. Det gråmalte feltet på veggen er til merking av hvor mye hun har vokst det siste året, og sparer dørkarmen for tusjmerker.

Knaggene er montert innen barnets rekkevidde. Det gråmalte feltet på veggen er til merking av hvor mye hun har vokst det siste året, og sparer dørkarmen for tusjmerker. Foto:

Av

Når barnerommet skal pusses opp, bør størrelsen på beboeren være avgjørende.

DEL

Det er fort gjort å innrede barnas rom slik at voksne enkelt kommer til i skap, skuffer og hyller. Dermed glemmer vi muligens at de som bor der kanskje måler under en meter.

– Barna vil jo også gjerne speile seg, de ønsker å nå opp til knaggen med jakken sin, og de ønsker å kunne ha sakene sine innen rekkevidde. Har du dette i bakhodet når rommet pusses opp, gjør du både barna og deg selv en tjeneste. Det sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Dersom du vil unngå å bruke penger på noe som kun skal vare noen få år, så kan du i stedet satse på gjenbruk. La det gamle, lave blomsterbordet bli en hyggelig sittebenk, gi skapet fra spisestuen på 70-tallet nytt liv langt nede på veggen og ta i bruk det avlagte settbordet i teak.

– Det kan hende du finner noen ukjente skatter i kjeller og på loft. Ellers kommer du nok langt med et besøk i en bruktbutikk. Gir du gjenstandene noen strøk maling, framstår de som nye, understreker Owren.

Store kommoder og skap er en nødvendighet, for et sted skal jo klær og andre ting oppbevares. Dette utelukker derimot ikke at barna kan ha de nederste skuffene og hyllene til egen disposisjon. Har de i tillegg egne møbler de rår over, er det enda bedre.

– La barna ordne selv, det er jo deres ting og leker. Det gir dessuten en mestringsfølelse å klare seg uten hjelp fra voksne, og kanskje lærer de seg å gi tingene en fast plass også, avslutter Bjørg Owren. (ANB)

Skapdørene er malt med tavlemaling. Her er det barna som står for dekoren, som vil endre seg med alderen.

Skapdørene er malt med tavlemaling. Her er det barna som står for dekoren, som vil endre seg med alderen. Foto:

Artikkeltags