Slik skal tapeten være nå

Mønstrene går i enten geometrisk eller en organisk retning og kan gjerne trekkes over fire vegger.

Mønstrene går i enten geometrisk eller en organisk retning og kan gjerne trekkes over fire vegger. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

To nøkkelord blant nylanseringene: Farger og natur.

DEL

– Det generelle verdihjulet har snudd mot mer tradisjonelle verdier. Aldri har vel så mange unge mennesker vært opptatt av å sylte, plukke bær, gå tur i skogen, strikke kofter, sy og bake som nå, sier kreativ leder Bjørg Owren hos ifi.no.

Naturmønster

Drømmen om hverdagslivet gir også utslag i mote og interiørtrender og er lett å identifisere blant høstens nye tapeter.

– Designerne har fanget om denne drømmen om å «være nedpå», og har laget tapeter som gjør det lett å skape den rammen og atmosfæren rundt dette hverdagslivet vi ønsker oss. Tapet blir med dette gode redskaper og enkle elementer for å skape den riktige rammen rundt drømmene våre, sier Owren videre.

Tapetene som passer i denne sammenheng, og som i stor grad preger dagens tapettrendbilde, er derfor inspirert av eller laget av naturmaterialer som stein, kork, siv, gress, bananblader osv. At naturmønstre er i vinden bekreftes av samtlige tapetleverandører.

Hotellstil

Ved siden av de mer naturlige og dempede interiørtrendene, er en mer elegant og sofistikert «hotellstil» også en stor trend fremover. Her handler det om luksus og komfort, og dunkle farger med taktile overflater preger taptene.

– Hotellstilen har vi også stor tro på fremover. I møte med kunder er dette noe vi opplever svært mange drømmer om. De vil ha en rolig, luksuriøs hule der de kan trekke seg tilbake etter en lang dag. Tapet er blant de enkleste virkemidlene for å få til denne stemningen, sier Birgit Torkildsby hos Borge. (ANB)

Artikkeltags