Sover kjæledyret ditt her?

Lar du hunden din sove i senga sammen med deg, kan det være greit å vite at du utsettes for potensiell smittefare.

Lar du hunden din sove i senga sammen med deg, kan det være greit å vite at du utsettes for potensiell smittefare. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det kan i så fall gi uheldige helseplager.

DEL

[Nettavisen] Å legge seg i senga med en liten firebent venn ved sengekanten, er utvilsomt hyggelig, og en meningsmåling fra Danmark viser at mange gjør nettopp dette. Halvpartene av danskene som som har kjæledyr tar dem med seg opp i senga når de skal sove, ifølge MX.

Lopper, ringorm, skabb

Men å ligge så tett opptil hunden eller katten hele natten kan føre til diverse helseplager.

– Det er en viss risiko for å bli smittet av forskjellige sykdommer dersom man sover med kjæledyret, sier Lene Boysen, som er spesialdyrlege for hudsykdommer hos hund og katt, til MX.

Ifølge Boysen kan du bli smittet med blant annet ringorm, skabb, lopper og andre bakterier, som E.Coli.

Hun mener derfor at man bør la hunden sove i et annet rom.

I et annet rom

Boysen anbefaler også at man alltid vasker hendene etter at man har vært borti katten eller hunden, og ikke la dyrene slikke deg i ansiktet.

En annen grunn til at hunden bør sove i et annet rom, er at mange kan bli allergiske om de kommer i for tett kontakt med dyret.

Kroppen din kvitter seg med en million døde hudceller i løpet av en dag, og du vil automatisk legge fra deg dødt avfall med en gang du legger deg i senga.

Hold senga ren

Dynetrekket og lakenet vil fort inneholde både døde hudceller, kremer, sminke, svette, hår, spor av kjæledyr om du har det, og generelt alt annet du har vært i kontakt med gjennom dagen.

Lagret svette kan inneholde både rester av avføring, og E. Coli-bakterier. Jo lenger du utsetter vaskedagen, desto lenger tid får disse bakteriene til å formere seg.

Det er imidlertid ikke bare sengesettet som trenger en skikkelig vask innimellom. Selve dyna må også luftes og vaskes for å hindre at midden får fritt spillerom.

Om du derimot vasker dyner og puter på 60 grader én gang i året, vil det drepe midden. (ANB)

Artikkeltags