Tre ting du ikke visste at du trengte

Skitt og smuss fester seg på klebematten når man tråkker på den.

Skitt og smuss fester seg på klebematten når man tråkker på den. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kan gjøre oppussingen enda litt enklere.

DEL

Kikker du deg litt ekstra rundt hos fargehandleren eller byggvarehuset, kan du finne praktiske saker som forenkler oppussingen, men som du kanskje aldri har hørt om. Her er tre slike ting:

Benytter du en selvklebende pose, samler du støvet på én plass.

Benytter du en selvklebende pose, samler du støvet på én plass. Foto:

Det er vanskelig å borre i en tre-, gips- eller murvegg uten at det kommer en liten støvsky ut i rommet og en liten haug på gulvet under – med mindre du stiller forberedt. Benytter du en selvklebende støvoppsamlingspose som forsegler borehullet, samler du enkelt støvet på én plass når du borrer. Posen fjernes lett når du er ferdig med borringen, og ødelegger ikke veggflaten rundt hullet.

Prøver du å holde støv og skitt til det rommet du faktisk pusser opp, mens resten av huset helst kan være rent? Løse partikler under beina har lett for å følge med rundt i huset samme hvor flink man er til å børste av seg. Legger man derimot en klebematte ved døren, vil skitt og smuss feste seg når man tråkker på den, og sko og tøfler er straks rene. Matten består av 30 ark, slik at man når som helst kan ha en ny og klar overflate.

Malefilt er en god måte å beskytte mot malingssøl på.

Malefilt er en god måte å beskytte mot malingssøl på. Foto:

Det finnes flere måter å beskytte gulvet mot malingssøl på, men malefilt er utvilsomt den beste. Den har en bakside av plast, som sørger for at maling og annen væske ikke trekker gjennom og at den ligger stabilt på gulvet. Oversiden er av filt, som suger opp malingen slik at den tørker og ikke dras rundt. Disse egenskapene, i tillegg til at den kan rulles sammen og brukes igjen og igjen, gjør at malefilten er overlegen andre, mer kjente dekkeprodukter, som papp og plast. (ANB)

Artikkeltags