Vil du ha det stilrent her?

Vi vil ha det stilrent og personlig på kjøkkenet, viser en ny undersøkelse.

Vi vil ha det stilrent og personlig på kjøkkenet, viser en ny undersøkelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Slik er drømmekjøkkenet vårt.

DEL

Vi vil ha det stilrent og personlig på kjøkkenet, vi vil gjerne ha ting stående framme på benken igjen, men det må se bra ut. I tillegg vil vi at skal være rent og pent, samtidig som det er praktisk og funksjonelt, viser en ny undersøkelse.

– På benken har vi planter, krydder, glass og porselen som pynter opp når det ikke er i bruk. Vi investerer i håndlagede produkter av keramikk og porselen. Heltre er i vinden igjen, og håndlagde skjærefjøler i ulike størrelser får stå famme sammen med unike urner og krukker funnet på loppemarkedet, sier interiørstylist Signe Schineller.

Samlingsplass

Kjøkkenet er for mange blitt det viktigste rommet i huset. Vi bruker mye tid på kjøkkenet, og kjøkkenet har blitt vår frisone og samlingsplass. Her lager vi mat, drikker kaffe, inviterer venner og barn og nyter tiden sammen.

– Hva er ut og hva er det nordmenn ønsker?

– Perfeksjonisme og minimalisme er ut. Vi ser stadig utvikling på forbrukernes behov for kvalitet og personlige valg. Flere snekkerfirmaer opplever stor pågang på skreddersydd kjøkken hvor alt blir tilpasset og håndlaget etter den enkelte kunden. Vi vil ha stemning, atmosfære og kos og danne vår egen stil, avslutter Schineller.

Rent og hygienisk

Likevel er kjøkkenet det rommet hvor det er viktigst å ha det rent og hygienisk på grunn av matlagingen. Dette gjør at kjøkkenet er det rommet som vi gjør rent oftest i løpet av en dag.

– Det vaskes som regel opp og ryddes på kjøkkenet hver dag. Kjøkkenbenken vaskes gjerne med rengjøringsspray eller oppvaskmiddel og tørkes over med papir, klut, rengjøringsservietter eller svamp flere ganger om dagen. Ting flyttes på og løftes opp mens flatene vaskes, forteller Malin Skaar fra Forbrukerservice for Jordan.

Vi vil ha stemning, atmosfære og kos og skape vår egen stil på kjøkkenet.

Vi vil ha stemning, atmosfære og kos og skape vår egen stil på kjøkkenet. Foto:

Oppbevares i skap

Motivet for undersøkelsen hjemme hos norske familier er å få en bedre forståelse av forbrukernes daglige rengjøring av kjøkkenet - med tanke på behov og metoder.

Resultatene viser at de aller ryddigste av oss ikke ønsker å ha oppvaskmiddel, kluter eller tørkerull stående framme på kjøkkenbenken. Vi lagrer disse produktene lett tilgjengelig i et skap, gjerne under kjøkkenbenken.

Samtidig ønsker vi å fjerne ekle flekker og søl umiddelbart. Derfor er det viktig å ha produktene lett tilgjengelig.

– Vaskemidler oppleves som praktiske produkter som er mindre trendy å ha framme på kjøkkenbenken. Derfor heller mange såpen over i en egen, pen dispenser. De som ønsker at praktiske produkter skal stå eller henge framme, ønsker imidlertid at dette skal ha et stilig design og dessuten matche hverandre og resten av kjøkkenet, forteller Skaar.

Travel hverdag

Folk flest etterlyser praktiske produkter som er synlige og har et pent design, ifølge undersøkelsen fra Moods Qualitative Research. 

– I dag kan du finne flere kjøkkenprodukter som består av matchende mønstre og design på oppvaskbørste, klut og håndkler. Travle hverdager krever raske løsninger på rengjøring og småvask, mener Skaar. (ANB)

Artikkeltags