Mor Go’hjerta åpner armene

Det pusses opp for harde livet i Mor Gohjertasvei, slik at husløse studenter kan flytte inn.

Det pusses opp for harde livet i Mor Gohjertasvei, slik at husløse studenter kan flytte inn. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mor Go’hjerta åpner armene for boligløse studenter i Oslo.

DEL

Oslos kommunale boligforvalter, Boligbygg Oslo KF, omdisponerer nemlig 50 hybler i Mor Go’hjertasvei 27 på Sagene til studentboliger – i alle fall midlertidig.

Det er i det minste et lite lyspunkt for dem som i disse dager sliter med å finne et sted å bo i hovedstaden flør studiestart.

– Det er stort behov for studentboliger i Oslo, og jeg er derfor veldig glad for at vi klarer å utnytte kapasiteten som ellers ville stått ubrukt, sier byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke.

Bygget på Sagene skulle etter planen vært bygget om til spesialboliger, men dette prosjektet er utsatt i en periode.

Boligbygg har avklart at bydel Sagene ikke har behov for disse boligene i dag, og det går derfor ikke utover det kommunale boligtilbudet å omdisponere leilighetene til studentboliger.

Mor Go’hjertasvei 27 er et gammelt bygg som ligger fint og sentralt til på Sagene.

Hyblene er på vel 30 kvadratmeter og har kjøkken, toalett med vask og ett stort rom. Det er store balkonger utenfor. Det er felles bad og vaskeri i gangen.

Alle hyblene er gått igjennom teknisk, og de har fått et strøk med maling. De blir satt i stand fortløpende.

– Leilighetene vil egne seg godt til studentboliger, og dermed avlaste litt av presset på boligmarkedet. Dette er et godt eksempel på at det er mulig å bruke tomme, kommunale bygg til vi finner andre løsninger for byens studenter, sier Bjercke, og berømmer Boligbygg, Studentsamskipnaden og bydel Sagene for et smidig og konstruktivt samarbeid. (ANB)

Artikkeltags