Skal ta knekken på brunsneglene

Cathrine Stustad og Brede Holst har satt Konnerud på kartet med sin metode. Drammen kommune følger nøye med og støtter prosjektet økonomisk.

Cathrine Stustad og Brede Holst har satt Konnerud på kartet med sin metode. Drammen kommune følger nøye med og støtter prosjektet økonomisk. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den største aksjonen i sitt slag i Norge.

DEL

På to timer skal flere hundre beboere på Konnerud i Drammen gå til kamp mot brunsneglene en gang for alle.

Dette er et pilotprosjekt, og den største aksjonen i sitt slag mot brunsnegler i Norge. En hel bydel skal dekkes, og måten det skal gjøres på har fått navnet Konnerudmetoden. Og fagmiljøet følger med.

– Se her, dette er mask som vi har vært så heldige å få fra Aass Bryggeri, forklarer lederne for aksjonen Cathrine Stustad og Brede Holst i Konnerud hagelag.

De viser fram halvknust korn og avfall fra ølbrygging som skal teppelegges over hele Konnerud på onsdag ettermiddag. For det er nettopp denne gjærede væsken den stridige brunsneglen liker.

– Man kan også bruke gjærdeig eller vørterøl, og i deigklumpen legges Nemaslug, som består av bitte små rundormer som finnes naturlig i jordsmonnet der brunsneglene opprinnelig kommer fra, forklarer de to entusiastene.

– Det er viktig å understreke at dette er ikke gift, det er helt naturlig og ikke farlig for andre dyr, sier Holst.

Poenget med å bruke Nemaslug er at brunsneglene spisser sine syke og døde artsfrender og dermed blir hver eneste døde snegl et nytt åte i kampen mot sneglene. Og det gjelder å holde bestanden nede, for i løpet av sesongen kan én brunsnegl gi fire hundre nye snegler. (ANB)

Artikkeltags