Telt istedenfor hybel

Studentene på UMB har innledet en teltaksjon mot boligmangelen.

Studentene på UMB har innledet en teltaksjon mot boligmangelen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) i Ås i Akershus har mange studenter slått opp telt på gresset foran Urbygningen for å få seg tak over hode.

DEL

[Ås Avis] Køen av boligløse studenter er lang. I dag står over 200 studenter uten eget sted å bo bare ved UMB.

For å markere boligmangelen, har Studentstyret i Ås dradd i gang en aksjon for å få tak over hodet til flest mulig studenter. Aksjonen er nå blitt nasjonal.

Aksjon i gang

Aksjonen «Teltleir for husløse UMB- studenter» markerer den prekære bosituasjonen, samtidig som den gir husløse studenter mulighet til å ha et sted å sove.

– Dette tror jeg vil være med å bidra til å forkorte køen for husløse studenter, sa Kim Kantardjiev, leder i Norsk Studentorganisasjon, Ås Avis.

Sammen med rektor Hans Fredrik Hoen holdt han i dag appell på trappa til Urbygningen der plassen foran var full av husløse studenter.

Derfra hadde de også god utsikt ned til teltleiren.

Nasjonal aksjon

Kantardjiev roste Studentstyret for god jobb med aksjonen, og viste til at dette nå er blitt en nasjonal aksjon hvor andre universiteter og høyskoler gjør det samme som de husløse UMB-studentene.

– Boligsituasjonen for studentene er et problem i nesten hele landet, men Ås har det vanskelig fordi lokalmiljøet rundt universitetet er mindre. Antall boliger på det private markedet blir derfor langt færre enn i de store byene, sa Kantardjiev.

Her kan du lese mer om studentenes boligaksjon.

Artikkeltags