Tregt hyttemarked

Denne fritidseiendommen  ved Lyngør ble tidligere i sommer lagt ut for salg med en prisantydning på ni millioner kroner. Nå er prisen satt ned til 7.950.000 kroner.

Denne fritidseiendommen ved Lyngør ble tidligere i sommer lagt ut for salg med en prisantydning på ni millioner kroner. Nå er prisen satt ned til 7.950.000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hyttesalget på Sørlandet har gått tregt denne sommeren.

DEL

[Tvedestrandsposten] Tidligere i sommer gikk prisen til værs; blant annet for en boplikteiendom på Sandøya og en hytteidyll på Borøya i Tvedestrand kommune. Men ifølge eiendomsmegler Peder Steeni Arendal, er disse salgene er mer unntakene enn regelen.

– Hyttemarkedet er generelt tregt og forsiktig, sier han til Tvedestrandsposten.

DNB-megler Peder Steen solgte tidligere i sommer boplikteiendommen på Sandøya til rekordhøye 14,1 millioner kroner.

Kort tid etter sto Sem & Johnsen Eiendomsmegling for salget av en fritidsbolig ved innløpet på Borøya til 12,5 millioner kroner; 3,5 millioner over takst. Men etter det har det vært forholdsvis stille.

Flere eiendommer har ligget lenge ute for salg. I slutten av mai la DNB f. eks. ut en flott fritidseiendom på Askerøya, like vest for Lyngør, med en prisantydning på ni millioner kroner. Så langt har det ikke kommet inn bud.

Det samme er situasjonen for en strandeiendom på Vestre Askerøya, som riktig nok ikke ble lagt ut for salg før i slutten av juli. Her er prisantydningen 10 millioner kroner.

– Det har vært folk som har vist interesse og «luktet» på begge disse eiendommene, men det har ikke resultert i konkrete bud eller salg, sier Steen.

Hans vurdering av hyttemarkedet i sommer, er at det har vært generelt tregt og forsiktig.

– Noen salg har det vært, men det generelle bildet er at det er litt tregt.

Steen viser til den veldige prisstigningen som kom på fritidsboliger langs kysten for noen år tilbake.

Da ble en rekke sjønære eiendommer på Sørlandet solgt for rekordpriser.

– Denne prisstigningen har nok ført til at folk forventer litt for mye for hyttene sine, og det sliter vi litt med, sier megleren. (ANB)

Artikkeltags