Advarer mot Tarik

Markus Henriksen håper på årets første mål mot Fredrikstad.

Markus Henriksen håper på årets første mål mot Fredrikstad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tarik Elyonoussi er i vårform. Det har tent varsellampene på Lerkendal. Se målene her!

DEL

Fredag åpner Rosenborg og Fredrikstad årets fjerde eliteserierunde. Hjemmelaget jager sesongens andre seier, mens gjestene fra Trondheim gjerne vil revansjere den litt skuffende uavgjortkampen mot Sogndal sist.

Tarik Elyonoussi er formspiller nummer én i Fredrikstad, og har gjort mål i to av de tre kampene som så langt er spilt. Det har man naturligvis bitt seg merke i på Lerkendal.

Tarik-ros

Markus Henriksen kjenner i tillegg Elyounoussi bedre enn mange av sine lagkamerater. Så sent som i januar var begge med i den norske landslagstroppen til Kings Cup i Thailand – og fikk skryt for samspillet seg i mellom.

Henriksen roser gjerne den målfarlige FFK-spissen.

– Tarik er en god spiller som det er veldig lett å spille med. Han har gode ferdigheter med ball og er i tillegg veldig rask. Jeg vil påstå at han er Fredrikstads klart beste spiller, sier Markus Henriksen til Rosenborgs hjemmesider.

Midtbanemotoren har tidligere fått erfare at Elyounoussi kan være en lei mann å møte. I fjorårets møte mellom lagene i Fredrikstad, sendte den tidligere Nederland-proffen hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter med et skikkelig kanonskudd.

Se årets to Tarik-mål - samt fjorårets fulltreffer mot RBK - til høyre!

Vil score

Henriksen vet hva som venter på Lerkendal fredag kveld.

– Det er et veldig spillende lag, og når de først lykkes, bygger de på seg en veldig selvtillit. Da går det veldig på skinner for dem. Det fikk vi oppleve i fjor, for da var det store perioder i den kampen hvor vi sleit veldig og de spilte ball i hatt med oss, sier han.

19-åringen vil ikke ha noen reprise av den forestillingen denne gangen – og vil gjerne bidra til seier med årets første scoring.

– Det burde blitt i hvert fall ett mål nå mot Sogndal, men vi får prøve å ta det igjen. Jeg skal score i år, sier Henriksen – som endte på tre fulltreffere forrige sesong.

I 2010 ble det hele sju.

– Alt kan ikke sitte hele tiden, men jeg vet jeg har det i meg, så det gjelder å være tålmodig og sørge for å komme i gode skuddposisjoner, sier han. (ANB)

Artikkeltags