Angan reddet Molde

Artikkelen er over 5 år gammel

Toppscoreren avgjorde tre minutter før full tid. Se mål og høydepunkter her!

DEL

Davy Claude Angan ga Molde en viktig 2-1-seier borte mot Vålerenga på Ullevaal lørdag.

Kampen så ut til å ende uavgjort da Angan bestemte seg for å gjøre alt selv. Han fikk føre ballen mot et ryggende forsvar, og fra20meter plasserte han ballen i hjørnet bak Lars Hirschfeld.

– Det er godt satt, og godt å se at han setter den. Han har hatt mange sjanser i det siste. Men samtidig skaper han så utrolig mye selv, og han kan ikke være lett å spille mot, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

Målet gjør at han troner alene på toppscorerlisten med ti mål, og han sørget for at Molde holder følge med serieleder Strømsgodset. Avstanden er nå på ett poeng, før drammenserne møter Sandnes Ulf hjemme mandag.

Rutine blir avgjørende

– I dag spiller vi kanskje vår dårligste kamp for året, men står igjen med tre poeng, mente Solskjær, som er opptatt av hvor mye de to ekstra poengene betyr. Han tror lagets rutine fra fjorårets seriemesterskap kan bli avgjørende i år.

– Vi vet hvordan det skal gjøres. Det vi opplevde i fjor, hvor vi viste at vi kan vinne og ikke bare bli nummer to, kan bli veldig viktig.

Også Magne Hoseth, som kunne feire en ny seier mot sin tidligere klubb, var fornøyd med at det endte i tre poeng.

– Vi har hatt noen suverene kamper uten uttelling. Det kunne gått begge veier i dag, og vi har for dårlig balltempo. Men det er godt med tre poeng på en slik dag, sa Hoseth.

Før seiersmålet så det ut til at innbytter Marcus Pedersen hadde berget ett poeng for Vålerenga.20minutter før full tid skrudde han inn utligningen, etter fint forarbeid av Bojan Zajic. Pedersen jublet intenst, etter en periode med småskader og karantene etter bytur.

Skuffet Andresen

Vålerenga-manager Martin Andresen var skuffet etter tapet.

– Første omgang er årsbeste av oss, men vi roter det til for oss selv. Jeg er fornøyd med prestasjonen, men skuffet over at det ikke ender med poeng, sa han etter tapet.

Kampens første mål kom til Molde etter26minutter. Angan gjorde et fint forarbeid, og la ballen til rette for Mattias Moström. Han forsøkte å plassere ballen, men traff bare stolpen. Heldigvis for Molde var Gatt først på returen, og amerikaneren prikket ballen enkelt i hjørnet.

Vålerenga kunne med litt marginer ha tatt ledelsen etter13minutter, etter et godt frispark fra spisskometen Håvard Nielsen. Men forsøket smalt i tverrliggeren og ut.

Dermed gikk Vålerenga på sitt første tap på fire kamper, etter at Martin Andresen fikk fornyet tillit som manager.

(ANB-NTB)

Artikkeltags