Barrantes skinte igjen

Michael Barrantes fikk fram smilet hos poengtørste sunnmøringer.

Michael Barrantes fikk fram smilet hos poengtørste sunnmøringer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Med to mål var Michael Barrantes tilbake i godt slag mot Fredrikstad. Se mål og høydepunkter!

DEL

Kjetil Rekdal var kanskje strategisk da han før søndagens oppgjør gikk ut og kritiserte Barrantes for å ikke være i nærheten av fjorårsformen. Men mot et svekket Fredrikstad-lag fikk AaFK-treneren tidlig svar på tiltale fra costaricaneren. Etter åtte minutter dempet Sander Post en ball fra Demar Phillips på venstrekanten og ga den fint videre til Barrantes, som enkelt plasserte inn 1-0 i lengste hjørne. En flott scoring av 28-åringen.

– Det er fint å se at han (Barrantes) fikk det til igjen. I dag lyktes han både med pasningsspillet og avslutningene, sa Rekdal etter kampen.

Gjestene fra «plankebyen» hadde ikke mye å stille opp med. Hardt rammet av skader og suspensjoner, var det en særdeles tynn 14-mannstropp Trond Amundsen mønstret i Ålesund. På benken satt kun to utespillere tilgjengelig. Sentrale profiler som Jørgen Horn og Tarik Elyounoussi manglet.

Dermed kom Aalesund lett til, spesielt på venstrekanten, men dårlige avslutninger hemmet hjemmelaget. Likevel doblet en umarkert Post ledelsen i det 26. minutt etter å ha bredsidet ballen bak Jon Knudsen. FFK-forsvaret var langt fra patent i den situasjonen. Målet var estlenderens fjerde i årets eliteserie.

Tre minutter før pause sto Mouhamed Gueye i en god posisjon, men dessverre for Fredrikstad headet han ballen rett på keeper Sten Grytebust. Heller ikke i annen omgang maktet FFK å finne noen vei tilbake i kampen. Som konsekvens roet hjemmelaget betydelig ned, men opprettholdt likevel kontrollen.

Barrantes la på til 3-0 etter 87 minutter. Han banket ballen i nærmeste kryss etter å ha fått den servert av Philips

– Det er godt med en trepoenger. Vi har spilt for mange uavgjorte kamper i år. Jeg er ganske fornøyd med spillet vårt før pause, men jeg aner ikke hva som gikk galt i annen omgang. Da skjedde det ingenting før 3-0-målet, og det virket som vi holdt på med «energisparingsfotball». Uansett var vi klart best på banen, mente Rekdal.

Etter kampen pratet Fredrikstads midtbanespiller Ole Jørgen Halvorsen på seg sitt annet gule kort. Dermed venter en helt unødvendig suspensjon for 24-åringen.

Aalesund har gått hele 13 hjemmekamper på rad uten tap. Laget er også ubeseiret på sine seks siste oppgjør. Likevel var søndagens seier tangotrøyenes første siden 20. mai. Rekdals mannskap er nummer åtte i eliteserien.

For Fredrikstad betyr tapet at laget er under nedrykksstreken. Østfoldingene har kun Stabæk bak seg på tabellen, og det er blitt en luke på fem poeng opp til kvalifiseringsplassen.

– Oppladningen til kampen var ikke optimal med nye skader og karantener. Vi burde likevel stilt opp bedre enn vi gjorde, sa FFK-keeper Jon Knudsen skuffet.

(ANB-NTB)

Artikkeltags