Brann i fyr og flamme

Kim Ojo feirer med lagkamerat Bentley etter å ha scoret Branns tredje mål for kvelden.

Kim Ojo feirer med lagkamerat Bentley etter å ha scoret Branns tredje mål for kvelden. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Brann kjørte over Sogndal etter hvilen og vant 5-0 foran et feststemt hjemmepublikum.

DEL

Etter en jevnspilt åpningsomgang dominerte rødtrøyene fullstendig etter pause og avgjorde kampen tidlig i 2. omgang med fire mål på 11 minutter.

Sogndal var svært solide i starten av sesongen. Kun to baklengs og ingen tap på de seks første kampene mot sterke lag som Rosenborg, Vålerenga og Molde ga topplassering. De fire siste kampene har endt med 13 baklengsmål, cupexit mot 3.-divisjonslaget Florø og tre strake serietap.

– Det ble for mye ungdommelig pågangsmot etter at vi kom under. Vi satset for friskt framover og mistet ballen i farlig posisjon. Men jeg er ikke bekymret for at Sogndal skal sprekke, sa trener Jonas Olsson.

Gjestene var med på notene før pause, og allerede etter fire minutter måtte Brann-keeper Piotr Leciejewski ut i full strekk på skuddforsøket fra Tonny Brochmann.

Midtveis i åpningsomgangen fikk Ulrik Flo muligheten til å gi gjestene ledelsen. I duell med vertenes polske målvakt fikk den høyreiste en fot på ballen, men forsøket ble avverget på streken av Zsolt Korcsmár.

– Sogndal er godt organisert, og dermed blir det slik at når vi angriper så er de i balanse, men ikke alltid motsatt. Derfor fikk Sogndal litt sjanser i en tett første omgang, sa Brann-trener Rune Skarsfjord.

Bentley slo an tonen

Vertene kom sterkt mot slutten av åpningsomgangen, og på overtid hadde Korcsmár og Erik Mjelde en stor dobbeltsjanse som burde gitt uttelling. Mål ble det ikke før Bentley fikk muligheten sju minutter ut i sluttomgangen.

Nigerianeren var utskjelt i store deler av fjorårssesongen etter svake prestasjoner. I forrige hjemmekamp mot Viking viste den tidligere Odd Grenland-spilleren glimt av gammel storhet, og mot Lillestrøm ble driblefanten den store helten med tre scoringer.

Åpningsmålet mot Sogndal var godt regissert av Birkir Már Sævarsson, som gjorde hele forarbeidet på høyresiden. Fra kort hold var Bentley iskald og plasserte ballen til side for Sogndal-keeper Kenneth Udjus.

Fem målscorere

Scoringen så ut til å gi stor inspirasjon for vertene, som virkelig var kommet i siget. Erik Mjelde fikk en enkel oppgave med å doble ledelsen på retur etter et forsøk fra Kim Ojo. Sistnevnte fikk uttelling få minutter senere, da han vant en duell med Sogndals stoppere og plasserte ballen under en fortvilet Udjus.

– Vi var altfor gavmilde i annen omgang. Vi kjørte alle mann i angrep etter 0-1. Det er en liten vekker, men jeg er ikke bekymret, sa keeperen.

Gjestene gikk helt opp i limingen, og unggutten Kristoffer Barmen sørget for 4-0 med pannebrasken etter fint forarbeid fra Bentley og sleivskudd fra Erik Mjelde. Amin Askar fastsatte resultatet til 5-0 på overtid med den velkjente høyreslegga, og Brann kan begynne å rette blikket oppover på tabellen. Inkludert cupkampen mot Florø har bergenserne scoret 15 mål på de tre siste kampene.

– Vi hadde bedre bevegelse, tempo og kraft i annen omgang. Noen av angrepene holdt ypperlig klasse. Det er klart dette gir selvtillit, og spillerne tror på det de driver med, sa Skarsfjord. (ANB-NTB)

Artikkeltags