Elendigheten fortsetter

Rune Almenning Jarstein og resten av Viking-forsvaret må fortvilet konstatere at nok en ball finner veien til nettmaskene.

Rune Almenning Jarstein og resten av Viking-forsvaret må fortvilet konstatere at nok en ball finner veien til nettmaskene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Åge Hareide får ikke orden på Viking. Svakt forsvarsspill ødela i 1-5-tapet mot Tromsø søndag. Se Tromsøs målshow her!

DEL

De defensive problemene i Viking kom gang på gang til syne da de marineblå ble latterliggjort på Alfheim.

Hareide virket resignert da fjernsynskameraene zoomet ham inn etter hvert som baklengsmålene rant inn. Den tidligere landslagssjefen er under heftig press. Bare tre av ti seriekamper denne sesongen har gitt seier.

– Egentlig er det best å holde kjeft om denne kampen. De to første baklengsmålene ødela absolutt alt for oss. Vi ble for små og puslete. Til tider framsto vi som et rent juniorlag, sa Hareide etter kampen.

Remi Johansen, Magnus Andersen og Miika Koppinen sørget for at det sto 3-0 ved pause. Steffen Nystrøm og Zdenek Ondrasek økte ledelsen før innbytter Yann-Erik de Lanlay reduserte for Viking. Bare 3824 tilskuere hadde møtt opp i det sure vårværet i Tromsø.

Viking var i perioder skremmende svake. Gang på gang kom Tromsø på kontringer. I tillegg fikk TIL nærmest fritt spillerom på dødballer. Flere ganger glapp det fullstendig i markeringene.

Neste oppgave for Viking er seiersløse Stabæk. Mot eliteseriens soleklare jumbo bør rogalendingene finne tilbake til vinnertaktene. For Tromsø venter tur til seriemester Molde.

Remi Johansen headet Tromsø foran etter 26 minutter. Duellspillet til Viking-backen Trond Erik Bertelsen var svakt og Johansen kunne sette inn sin første scoring for sesongen etter corner fra Thomas Drage.

Magnus Andersen kunne umarkert heade inn 2-0 etter at Rune Almenning Jarstein i Viking-buret slapp ballen forbi seg. Det var ikke patent spill fra landslagsmålvakten, men han vartet senere opp med flere kvalifiserte redninger.

På overtid i 1. omgang kriget Miika Koppinen inn 3-0. Igjen var Viking svært passive. Steffen Nystrøm har ikke for vane å score. Den tidligere Strømsgodset-spilleren rettet opp for en svak miss alene med Jarstein da han økte til 4-0 etter pasning fra Andersen et kvarter før slutt.

Jarstein var etter kampen glad for at resultatet ikke ble langt verre.

– Det er ikke mye vits i å analysere kampen. Dette kunne endt med styggere sifre. Vi kunne ha sluppet inn 11-12 mål i dag, sa Jarstein.

Tsjekkeren Zdenek Ondrasek løp inn 5-0 etter pasning fra Drage før innbytter Yann-Erik de Lanlay reduserte til liten nytte med sitt første mål for sesongen etter 86 minutter.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var godt fornøyd med prestasjonen, men savnet flere scoringer.

– Vi fulgte opp med en ny god kamp. Likevel var 5-1 for lite. Fire-fem mål til hadde gitt et mer riktig bilde av kampen, mente Høgmo.

Hos Tromsø var Ruben Yttergård Jenssen svært god. Han dikterte midtbanen og spillet for hjemmelaget. André Danielsen hadde en god start på Vikings midtbane, før også han slapp seg ned på et nivå som ikke er akseptabelt i en klubb som Viking. (ANB-NTB)

Artikkeltags