Eliteseriespillere hetses på nett

Martin Andresen er en av eliteseriespillerne som utsettes for grov hets på nettet.

Martin Andresen er en av eliteseriespillerne som utsettes for grov hets på nettet. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Nettfarsotten «Facebook» flommer over av injurierende samtalegrupper. Flere Brann-spillere er blant dem som blir utsatt for grovest hets.

DEL

– Dette behøver man ikke å finne seg i. Det er overtramp og kan straffeforfølges, sier injurieekspert og høyesterettsadvokat Per Danielsen til Bergensavisen.

Martin Andresen, Bengt Sæternes, Ardian Gashi og Jan Gunnar Solli er Brann-spillerne som foreløpig har fått merke baksiden av medaljen ved det nye nettfenomenet «Facebook».

John Arne Riise, Vidar Riseth, Magne Hoseth og Bernt Hulsker er navn på andre spillere som utsettes for sjikane.

Enkelte av gruppene inneholder grov hets av seksuell karakter og er så drøye at de ikke kan gjengis. Advokat Danielsen har imidlertid blitt konfrontert med materialet. Han er ikke i tvil om at de rammes av injurielovgivningen.

– Det er sikkert noen som drømmer om 15 minutter i rampelyset ved å lage slikt. De skal huske på at de risikerer en solid regning- injurielovgivningen er fleksibel og dekker alt fra røyksignaler til moderne teknologi, sier Danielsen.

Bergensavisen forsøkte onsdag å komme i kontakt med en mann i Haugesund som oppgis som konstruktør av en av de groveste samtalegruppene. Han unnlot å ta telefonen.

Verken Jan Gunnar Solli eller Martin Andresen ønsker å kommentere overgrepene. (ANB)

Artikkeltags