Endelig løsnet det for Start

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

(Viking – Start 1-2) Start kom til Stavanger uten scoring i årets serie og uten seier på de 13 siste obligatoriske kampene. Men lørdag kveld løsnet det før laget fra Kristiansand. En etterlengtet straffe helt på tampen sørget for årets første trepoenger.

DEL

I kampens siste spilleminutt blåste dommer Kjell Alseth straffe til Start på stillingen 1-1. Han mente Trygve Åse Lunde brukte hånda for å stoppe ballen inne i feltet. Det var Starts første straffe i eliteserien siden de gjorde «comeback» i fjor. Atle Roar Håland gjorde ingen feil fra krittmerket og sørget for at Start tok tre viktige poeng i den fjerde serierunden. Viking sliter og står med to poeng på de fire første kampene.

– Jeg vet ikke om det var straffe. Uansett synes jeg vi styrer kampen etter en nervøs start, og vi overkjører Viking på deres hjemmebane, sier en fornøyd Start-trener Tom Nordlie.

– Det ser kunstig ut men det er ikke jeg som dømmer, sier en skuffet Viking-trener Tom Prahl.

Viking best i første

Det startet best for hjemmelaget Viking i «bunnoppgjøret» på Viking stadion. Etter bare fem minutters spill ble spissen Alexander Ødegaard spilt fri. Starts midtstopper Lars Martin Engedal greide ikke å holde følge med Ødegaard, som dunket inn 1-0 bak gjestenes målvakt Rune Nilssen.

Det var tydelig å se at spissen satte pris på sesongens første scoring, etter flere mislykkede forsøk i de tre første kampene. Rett etterpå hadde samme mann sjansen til å doble ledelsen, men denne gangen reddet Start-målvakten.

Viking var best de første 45 minuttene og gikk til pause med en fortjent ledelse.

Starts-jubel

Den andre omgangen ble underholdende. Start kom mer med i kampen. Etter 59 minutter kom Jon Midttun Lie inn for gjestene, og det skulle vise seg å bli et lykkelig bytte for sørlendingene.

Fire minutter senere scoret nemlig Midttun Lie sesongens første mål for Start, da han dunket inn skuddet fra 17 meters hold. Viking-målvakt Anthony Basso rakk ikke ned og kunne ikke forhinder utlikningen.

I det 90. minutt fikk Start straffe etter at Trygve Åse Lunde brukte hånda for å stoppe ballen. Atle Roar Håland gjorte ingen feil og satte ballen i det høyre krysset. Det var Hålands første scoring i Start-trøya. (ANB)

Artikkeltags