Etterlengtet Riise-scoring

Artikkelen er over 5 år gammel

Bjørn Helge Riise var blant målscorerne da Lillestrøm slo Aalesund 2-1 på bortebane og tok tre svært viktige eliteseriepoeng lørdag. Se målene her!

DEL

– Det var det første målet mitt på «gudene vet hvor lenge», sa en fornøyd Riise etter seieren som ga Lillestrøm et lite pusterom til lagene som følger bak i nedrykksstriden.

Landslagsspilleren synes Lillestrøm framsto mer som et lag enn i 1-5-tapet for Tromsø i forrige serierunde. Samtidig var han fornøyd med endelig å få inn en fulltreffer.

– Det var ikke spesielt for meg å score mot Aalesund, men spesielt fordi det var et fint mål og flere i svigerfamilien min var til stede, sa han.

Flotte scoringer for gjestene var neppe det hjemmepublikummet hadde håpet på, men like fullt tok Lillestrøm en fortjent seier. Aalesund opptrådte uvanlig svakt på hjemmebane og skapte omtrent null og niks foran LSKs mål. Det overrasket trener Kjetil Rekdal.

– Vi holdt et nivå som ikke engang holder til opprykk fra 1. divisjon. Det overrasker meg, siden vi har hatt en god treningsuke siden tapet for Strømsgodset sist (0-4), sa Rekdal.

Han la samtidig til at han ikke synes Lillestrøm var særlig bedre i en kamp der begge lag slet med å skape sjanser.


Flotte mål

Og det første målet kom også noe tilfeldig etter at en tam start på kampen. En Lillestrøm-dødball ble slått inn i AaFK-feltet, og gjestene fikk kun klarert den ut på 20 meter. Der ventet Riise, som med full kraft skrudde ballen opp i det høyre hjørnet bak en sjanseløs Sten Grytebust.

Utover i annen omgang viste temposterke Mathis Bolly seg farlig ved flere anledninger og skapte trøbbel for AaFK-forsvaret. Han var noe heldig som fikk med seg ballen i forkant av 2-0-scoringen, men venstrekanten satte fart rett mot vertenes mål og skrudde ballen rundt Grytebust og i mål fra vanskelig vinkel etter 61 minutter.


Straffe til liten nytte

Bolly fikk en ny, tilsvarende sjanse noen minutter senere, men uten å score. Like etter var det Aalesund-innbytter Edvard Skagestad som misbrukte en god mulighet. Men vertene fikk et reduseringsmål som skapte spenning i kampen:

81 minutter var spilt da Hugues Wembangomo skled på ballen og så ut til å rote bort en scoringsmulighet, men høyrebacken ble like etter klippet ned av Frode Kippe i LSK-feltet. Aalesund fikk straffespark, som Fredrik Ulvestad satte i mål via armen til Sead Ramovic.

Det hjalp lite for de oransjeklede, som ikke klarte å presse Lillestrøm hardt nok i sluttminuttene. Årets annet hjemmetap for Rekdal & co. var brått et faktum, mens gjestene kunne juble for tre meget viktige poeng. (ANB-NTB)

Artikkeltags