Flipperspill-mål sikret AaFK-seier

Artikkelen er over 5 år gammel

Ballen spratt Aalesunds vei da Hønefoss ble slått 2-0 i søndagens eliteserierunde. Se høydepunktene her!

DEL

Etter kampen slo AaFK-trener Kjetil Rekdal tilbake mot kritikerne sine, som han mener har liten kjennskap til det som foregår internt i Aalesund. Rekdal har de siste dagene måttet tåle kritikk fra flere hold i jugendbyen.

Lokalavisen Sunnmørsposten har blant annet ment at den krevende trenerstilen til den tidligere landslagskapteinen frustrerer både spillere og miljøet rundt klubben. I tillegg klarte heller ikke Rekdal, og det øvrige sportslige apparatet i klubben, å hente inn den lenge omtalte forsterkningen i spissleddet denne sommeren.

– De som kritiserer har manglende innsyn i det som skjer her på stadion, var Rekdals kommentar, uten å konkretisere hva han mente med det.

Pipekonsert

En tam og sjansefattig første omgang førte til at lagene gikk i garderoben akkompagnert av en pipekonsert fra det frammøtte publikummet på 8920 i Ålesund.

Fem minutter etter hvilen ble det mer fart i Rekdals mannskap. En noe heldig scoring var det, men like fullt viktig for kampen, AaFK og målscorer Michael Barrantes.

Costaricaneren fikk en svært enkelt oppgave med å dytte ballen over linjen da et skuddforsøk fra Tremaine Stewart endret retning på flere Hønefoss-forsvarere. Jamaicanske Stewart avanserte fra venstresiden og driblet seg inn i 16-meteren før han fikk avsluttet. Samtlige av gjestenes spillere var utspilt, og Barrantes kunne knapt bomme en halvmeter fra målstreken.

– Hønefoss er et vanskelig lag å spille mot og score mål på. Vi klarte ikke å sette trykk på dem i første omgang, men forbedret oss etter pausen, sa Rekdal, som var fornøyd med enda en seier på hjemmebane.

De oransje har vunnet seks av elleve kamper på eget kunstgress denne sesongen. Det eneste tapet kom mot Molde i forrige hjemmekamp.

Flipperspill

Ballen spratt også vertenes vei da Stewart skjøt et frispark fra17meter via Jonatan Tollås Nation og i mål bak en sjanseløs Hønefoss-burvokter Steve Clark.

– Jeg synes vi klarte oss bra i første omgang, men det åpnet seg mer etter pause. Da ble det litt for mye stress og kav for vår del, sa Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

Etter den andre scoringen begynte også sjansene å komme hyppig i begge ender av banen. Bortelaget gikk opp for å jage redusering umiddelbart, men Sten Grytebust fikk avverget forsøket fra Riku Riski med en enhåndsredning. Deretter fikk Aalesund et par nye muligheter uten å treffe helt med avslutningene.

Hønefoss presset vertene noe tilbake i sluttminuttene, men maktet ikke å få inn ballen bak AaFKs forsvarsmur. Ringerikingene står nå med fire strake eliteseriekamper uten seier, uten at Smerud lar seg stresse av det.

– Alle lag går gjennom slike perioder i løpet av en sesong. Det var positivt at vi var med i denne kampen hele veien, sa HBK-treneren

Han la til at han synes klubbens to nykommere, danske Mikkel Vendelbo og finske Toni Kolehmainen, gjorde sakene sine bra på midtbanen. (ANB-NTB)

Ha)

Artikkeltags