Første seier siden august

Bjørn Bergmann Sigurdarsson blir gratulert av Steinar Pedersen etter én av islendingens to scoringer mot Viking.

Bjørn Bergmann Sigurdarsson blir gratulert av Steinar Pedersen etter én av islendingens to scoringer mot Viking. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Lillestrøm sto av stormen og vant 2-1 borte mot Viking onsdag. Sjekk sammendrag fra kampen!

DEL

To scoringer av Björn Bergmann Sigurdarson holdt til klubbens første seier i eliteserien siden august i fjor.

Gjestene fra Romerike slet seg til en svært viktig trepoenger i Stavanger. På slutten presset Viking hardt for en utligning, men i motsetning til tidligere i år sto LSK distansen.

– Dette var veldig godt. Det er lenge siden forrige seier, så det smakte utrolig godt. Vi har jobbet hardt for dette. Viking hadde mye press, men vi holdt unna. Nå må vi fortsette å jobbe, sa Lillestrøm-kaptein Frode Kippe til TV 2 etter kampen.

Lillestrøm fikk en pangåpning ved å score på sin første målsjanse etter bare tre minutter. Fra 18 meter skjøt Björn Bergmann Sigurdarson ballen via landsmann Indridi Sigurdsson og i nettet.

Islendingen har tidligere slitt med å score mål i eliteserien, men i det siste har han funnet scoringsformen. Med onsdagens scoringer er han kommet opp i seks fulltreffere på ni kamper, fem av dem på de to siste.

Vertene lot seg ikke prege av det tidlige baklengsmålet og kom til flere store sjanser. Henri Anier kunne ha utlignet etter bare noen minutter, men en god Sead Ramovic nektet estlenderen nettkjenning.

Til pause fortsatte Åge Hareides utvalgte å være det førende laget, men det ville seg ikke for hjemmelaget. Bedre ble det ikke da Trond Erik Bertelsen taklet ballen til Sigurdarson, som sikkert plasserte inn 2-0 etter 65 minutter.

Viking fikk raskt håpet tilbake da Björn Andersson stanget inn et reduseringsmål i vinkelen. Derfra og ut handlet det meste om siddisenes forsøk på å redde minst ett poeng.

Etter kampen var Viking-keeper Rune Almenning Jarstein klart misfornøyd med dommeren.

– Vi var ikke dyktige nok foran mål. Dommeren var ikke på vår side. I dag var han på Lillestrøms side, sa Jarstein, som ikke ønsket å utdype hva han mente i frykt for å få karantene.

Seieren var Lillestrøms første i eliteserien siden 7. august. Laget har hanket inn sju poeng så langt i sesongen. Viking står med elleve poeng. Tapet var stavangerklubbens første i en 16. mai-kamp siden 1992. (ANB-NTB)

Artikkeltags