Fredrikstad viste klasse

Fredrikstad fikk til slutt en lett kamp mot Stabæk.

Fredrikstad fikk til slutt en lett kamp mot Stabæk. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredrikstad snudde kampen og knuste etter hvert Stabæk 5-1 på hjemmebane. Se målene og høydepunkter fra kampen her!

DEL

7624 tilskuere fikk se økonomisk kriserammede FFK by opp til fest i sesongens første hjemmekamp.

Både Fredrikstad og Stabæk er tippet i bunnen av årets eliteserie. Det var dermed en viktig seier for hjemmelaget.

Fredrikstads trener Tom Freddy Aune var meget fornøyd etter kampen.

– Vi startet fryktelig, men klarte å justere oss og etter hvert er vi mye bedre enn Stabæk. Etter den turbulensen som har vært i vinter var det viktig å vise oss fram i dag. Vi har mange gode fotballspillere i Fredrikstad og når vi tør å spille vårt spill er vi gode. Vi ønsker å spille positiv fotball og i dag lyktes vi bra med i perioder i dag, sa Aune til NTB.

Etter hvert vartet rødbuksene opp med godt angrepsspill og hjemmelagets supportere ropte Karusell» på tribunen. Stabæk hadde lite å by på offensivt etter at målscorer Franck Boli løp seg tom.

Fredrikstad fikk en marerittstart på kampen da tidligere Stabæk-keeper Jon Knudsen gjorde en stor brøler allerede etter fire minutter og Franck Boli satte inn 1-0 til gjestene. Fredrikstad var tydelig rystet av kalddusjen, men slett forsvarsspill av Stabæk gjorde at hjemmelaget brøt høyt i banen og ballen havnet etter hvert hos Tarik Elyounoussi som utlignet etter 14 minutter.

4-1 med hælen

Rødbuksene tok gradvis over initiativet i kampen og burde tatt ledelsen etter snau halvtimen, men Ole Jørgen Halvorsen skjøt utenfor. Etter 41 minutter tok imidlertid hjemmelaget ledelsen da Etzaz Hussain kjempet til seg ballen, fikk vendt opp på femmeteren og banket ballen i nettaket. En fortjent ledelse til pause for Fredrikstad.

Fredrikstad fortsatte å dominere i 2. omgang, og Alex Valencia satte inn 3-1 etter 53 minutter etter å ha blitt spilt fri av Tarik Elyounoussi. Kampen døde litt ut etter dette, men de gangene Fredrikstad bestemte seg hang ikke Stabæk med.

Etter 75 minutter punkterte Fredrikstad kampen etter flott angrepsspill. Innbytter Alexander Ruud Tveter serverte høyreback Andreas Landgren som elegant hælsparket ballen i mål. Venstreback Benjamin Dahl Hagen satte inn 5-1 på hjørnespark etter slett markering av et Stabæk i full oppløsning.

Dumme vurderinger

Petter Belsvik var skuffet over sitt lag.

– Vi fikk en leksjon i dag. Vi bort tre mål og det blir for tøft på det nivået her. Vi var jevne med dem i den første halvtimen, og jeg håpet vi skulle snu det etter pause. Dessverre klarte ikke laget den utfordringen. Nå etter kampen er vi enig om det vi presterte er for svakt og at vi ikke hang sammen som lag i dag. Vi gjør også dumme vurderinger på egen banehalvdel som koster baklengsmål, sa Stabæk-treneren.

Gledelig for Fredrikstad var det også at publikumsbudsjettet holdt. Det økonomisk skakkjørte laget fra plankebyen var avhengig av 7200 mennesker og hvis man klarer å varte opp med angrepsspill som i dag bør flere enn de 7624 tilskuerne som møtte opp i dag komme framover.

(ANB-NTB)

Artikkeltags