Godset imponerer

Str¿msgodset vant i Fredrikstad.

Str¿msgodset vant i Fredrikstad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mohammed Abu scoret to mål da Strømsgodset vant 3-2 borte mot Fredrikstad. Se mål og høydepunkter her!

DEL

Ghaneseren, som er på lån fra Manchester City, fikk sitt første mål denne sesongen da han la på til 2-0 rett før pause. Senere i kampen ble han avgjørende med sitt 3-1-mål i en periode da Fredrikstad øynet poeng.

– Jeg fikk en god følelse da jeg fikk ballen før mitt annet mål. Enten ville den gå i nettet eller så ville keeperen gjøre en god redning. Jeg ønsker å bli mer målfarlig og trener på avslutninger, sa Abu til NTB.

Også Godset-trener Ronny Deila var fornøyd med tomålsscoreren etter kampen.

– Veldig morsomt at Mohammed scoret to mål. Han har trent mye på slike skudd, og det er morsomt at han får noe igjen for det, mente Deila.

Sterk Kovacs

Første omgang var jevnspilt, men gjestene fra Drammen virket litt hvassere i angrepsspillet. Strømsgodsets beste sjanse fikk Alfred Sankoh, men skuddet fra 16 meter gikk rett på Jon Knudsen, som fikk slått til corner.

Fire minutter senere var Knudsen sjanseløs. Peter Kovacs var sterk i feltet og sendte av gårde et kunstspark som via stanga gikk i mål helt oppe i krysset. Flott scoring av ungareren.

Sekunder før pause økte Strømsgodset ledelsen. En svak involvering av Knudsen gjorde jobben lett for Abu, som satte inn sitt første mål for året.

Fredrikstad virket helt knekt av de sene baklengsmålene før pause. Drammenserne hadde flere store sjanser til å punktere kampen, og spesielt Gustav Wikheim burde øket ledelsen.

Sluttspurt

Hjemmelaget fikk et lite håp da et frispark fra over 30 meter fra Ole Strømsborg endret retning og blåste i krysset med et snaut kvarter igjen å spille. Dette satte fyr på en kamp som så ut til å dø helt ut.

I det 79. minutt ordnet Abu 3-1 med et kanonskudd. Deretter gikk Fredrikstad rett i angrep og hadde plutselig tre spillere alene i 16-meteren. Horn plasserte enkelt inn sitt første eliteseriemål.

Daniel Berntsen kunne reddet ett FFK-poeng på overtid med et skudd som strøk stanga, men alt i alt var det en meget fortjent seier til Strømsgodset.

– Jeg synes synd på gutta. Jeg føler vi gjorde en bra kamp de første 35 minuttene, men så fikk vi de to målene mot like før pause, Kovacs med et lykketreff og det andre der jeg var uheldig med returen, sa Knudsen.

Fredrikstad har ikke vunnet siden annen serierunde og har allerede begynt å lengte etter fotballferie. Vårsesongen har tært kraftig på Fredrikstads spillertropp, og laget må bruke EM-pausen til å få alle spillerne friske til en tøff høstsesong.

Strømsgodset har bare en kamp igjen før en velfortjent ferie. Muligheten for tre poeng hjemme mot Odd Grenland og tabelltopp til ferien er i høyeste grad realistisk. (ANB-NTB)

Artikkeltags