Godset på topp

Strømsgodset tok tilbake tabelltoppen etter seieren mot Tromsø.

Strømsgodset tok tilbake tabelltoppen etter seieren mot Tromsø. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Strømsgodsets unge mannskap vant retten til å feire nasjonaldagen som serieleder med 2-0 mot Tromsø onsdag. Se målene her!

DEL

Den 9. serierunden markerte også at Strømsgodset er ubeseiret i eliteseriekamper på Marienlyst i 11 måneder. Sist Ronny Deilas mannskap tapte på eget gress var mot regjerende seriemester Molde 16. juni i fjor.

– Det var fortjent, og vi er glade i dag. Det blir hyggelig å gå i 17. mai-tog som serieleder, sa Deila etter kampen.

Bodø-gutten Anders Ågnes Konradsen fikk drammenserne i skikkelig feststemning da han flikket inn et hjørnespark fra Øyvind Storflor etter litt over ett minutts spill.

– Det er artig for en bodøværing å slå Tromsø på 16. mai. Jeg trakk meg egentlig litt unna da ballen ble slått inn, men den traff beinet mitt, sa målscoreren.

Det var den 21-årige nordlendingens første fulltreffer denne sesongen.

I forspillet til hjørnesparket halvminuttet tidligere var Muhamed Keita centimeter fra å gjøre 1-0 til vertene da han kom alene med Tromsø-målvakt Benny Lekström.

Svenskens beinparade reddet Tromsø fra et enda tidligere baklengsmål.

Øyvind Storflor fikk drammenserne i skikkelig festhumør da han i det 59. minutt banket inn et frispark fra 17 meter til enorm jubel fra GodsetUnionen.

Tromsø jaktet sin første borteseier for sesongen og var nær å skape spenning da veteran og innbytter Ole Martin Årst fanget opp et svakt tilbakespill etter 81 minutter. 37-åringen rundet Godset-målvakt Adam Larsen Kwarasey, men på åpent mål plasserte Årst ballen utenfor stolpen.

– Det skal være mål. Men sånt skjer. Det er mulig at jeg fikk for god tid, sa Årst.

Strømsgodset, som tydeligvis hadde fått smaken på tabelltopp etter å ha vært der for to runder siden, gikk ut i et forrykende tempo på Marienlyst. Per-Mathias Høgmos utvalgte hadde mer enn nok med å forsvare seg det første kvarteret.

– Strømsgodset har spilt bedre kamper enn dette, og det sier mye om Tromsø i dag. Godset vant fortjent og viste styrke, mente Høgmo.

Gutan kom seg etter kalddusjen i åpningsminuttene og spilte seg inn i kampen.

Magnus Andersen hadde gjestenes beste mulighet da han etter en snau halvtime skjøt i nettveggen fra åtte meter.

Optimistisk Deila

Tromsøværingene skapte lite de første 45 minuttene og trøblet med å få tak på Strømsgodsets midtbane.

Etter hvilen fortsatte drammenslaget å spille god fotball og tok velfortjent tilbake serieledelsen de mistet etter nederlaget for Aalesund i forrige runde.

– Jeg er trygg på at Strømsgodset kommer til å prestere godt utover i sesongen dersom vi får beholde den troppen vi har i dag, slo Deila fast.

Den avdøde Stabæk-spilleren Tor-Marius Gromstad ble hedret med ett minutts stillhet før kampstart. (ANB-NTB)

Artikkeltags