Gullkurs for Molde

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter 20 serierunder er Ole Gunnar Solskjærs Molde endelig på tabelltopp. Se mål og høydepunkter her!

DEL

2-0 over Vålerenga kan være starten på en ny tittel.

Joshua Gatt og Davy Claude Angan scoret i løpet av bare 12 minutters spill søndag. Da var det meste avgjort.

– Vi er der vi var i fjor på samme tid med like mange poeng og omtrent samme målforskjell. Vi er gode nok til å gjøre det (ta gullet) igjen, sa Solskjær til NTB.

– Vi ble presset bakover og ble upresise utover i kampen. Vi ble for opptatt av kontringer. Den første halvtimen er jeg veldig fornøyd med. Det var trolig den beste halvtimen siden jeg overtok som manager her.

Han kunne også glede seg over Rosenborg ga bort to poeng etter 1-1 mot Viking.

Solskjær debuterte med seriegull i fjor. Nå kan han være på vei mot et tittelforsvar. Det har ikke andre enn Rosenborg klart siden 1985. VIF maktet det samme i 1984.

Lillestrøm, Moss, Viking, Vålerenga, Brann og Stabæk prøvde alle å forsvare seriegull i samme periode, uten å lykkes.

Molde ser absolutt ut til å kunne klare det. Strømsgodset måtte søndag gi fra seg tabelltoppen for første gang på elleve serieomganger. Drammenserne virker litt mattere enn tidligere i år.

Godset har tapt sju poeng på de tre siste kampene.

Molde var klart best før pause, og målene kunne vært flere. Torgeir Børven debuterte for VIF. Han kom fra Odd Grenland for 4,5 millioner kroner. Søndag hadde han fem bra sjanser uten å treffe.

VIF var best i andre omgang og la et visst trykk på Molde. Vålerengas sesong ser ikke ut til å bli noe annet enn en ny skuffelse. Klubben ligger nede på 9.-plassen.

– Jeg tror Molde blir seriemester. De har en så bred og god stall, sa VIFs Martin Andresen til NTB.

– Jeg er veldig tilfreds med at vi skaper mange sjanser, men selvfølgelig ikke happy over uttellingen. I første omgang hang vi ikke med på Moldes kontringer.

Vålerenga får ikke med seg Kristofer Hæstad og Andreas Nordvik mot Sandnes-Ulf fredag. De fikk begge sitt tredje gule kort for sesongen i Molde.

Torsdag spiller Molde for plass i europaligaens gruppespill. Med 2-0 i ryggen fra hjemmekampen mot Heerenveen ser det ganske lyst ut.

Molde møter tittelkandidatene Strømsgodset borte og Rosenborg hjemme senere i høst. (ANB-NTB)

Artikkeltags