Har ikke råd å sparke Martin

Martin Andresen sliter tungt med Vålerenga for tiden.

Martin Andresen sliter tungt med Vålerenga for tiden. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Martin Andresen og Vålerenga er på kollisjonskurs, men forandringer blir det ikke – foreløpig.

DEL

Martin Andresen har ingen planer om å trekke seg i Vålerenga. Oslo-klubben har heller ikke råd til å sparke den pressede manageren.

– Nei, det har vi ikke råd til. Vi må se på andre løsninger. Men Martin har sagt at han er sliten. Derfor må vi hjelpe han hvis han trenger det, sørge for avlastning, sier Håvard Lunde til VG på spørsmålet om det er et alternativ å sparke Andresen.

Lunde er leder av sportslig utvalg i Vålerenga. Siste rekke i VIFs nedturer kom med 1-2-tapet hjemme mot Stabæk søndag.

– Jeg har en tett dialog med styret i Vålerenga. Jeg har ingen planer om å slutte, sa Andresen i pressesonen etter fiaskoen mot eliteseriens jumbo.

Til VG sier Andresen at han har en uoppsigelig kontrakt. Onsdag skal den tidligere landslagsspilleren i møter med styret og sportslig utvalg. Møtet har vært bestemt lenge.

– Ingenting skjer før det, sier VIFs styreleder Åge Petter Christiansen.

VG omtaler Andresens fem år i Vålerenga som «Vålerengas dyreste fiasko». Kommentator Truls Dæhlie mener Andresens tid på Valle bør være over.

«Han fraskriver seg ansvar i motgang, bortforklarer tap med pinligheter, og opptrer fra tid til annen slik at det blir ganske åpenbart at han ikke forstår hva godt lederskap faktisk er - og hva det bør inneholde. I sum betyr det at prosjektet er ved veis ende», skriver Dæhlie.

«Nok nå»

Han får støtte av Dagbladets Morten Pedersen.

«Etter cuptapet mot Sandefjord skal Martin Andresen ha gått til klubbledelsen og spurt om de fortsatt mente han var rett mann for laget. En ærbar vei ut av elendigheten er at han gjentar spørsmålet overfor seg selv, svarer nei og ønsker Vålerenga lykke til videre. For det er nok nå, det så alle vi som var på Ullevaal i går. Det er nok for både Martin Andresen og Vålerenga, skriver avisens kommentator.

(ANB-NTB)

Artikkeltags