I starten plukket han bare stein

Thomas Drage startet fotballkarrieren med å plukke stein. Nå er han en av Tromsøs mest lovende spillere.

Thomas Drage startet fotballkarrieren med å plukke stein. Nå er han en av Tromsøs mest lovende spillere. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Thomas Drage begynte ikke med aldersbestemt fotball før han nærmet seg 10 år.

DEL

Tromsøs lynving Thomas Drage har hatt en strålende sesong så langt. Mosjøværingen står bokført med én scoring og fire målgivende pasninger etter 12 serierunder.

I tillegg har han vist prov på glitrende teknikk. Senest mot Viking 20. mai hvor han på vakkert vis sendte Jon Helge Tveita i pølsebua (se finta i videoen til høyre). Det var imidlertid ikke gitt at fotball skulle bli Drages idrett.

– I ung alder var jeg ikke interessert i fotball. Jeg var bare med fordi vennene mine var fotballinteresserte. Jeg gikk vel egentlig bare og plukket stein, sier Drage til TIL.no.

– Jeg startet vel med aldersbestemt fotball i 8-9-årsalderen, fortsetter han.

Allerede fra ung alder viste Drage stor målteft, og han begynte tidlig å spille seniorfotball.

– Da jeg var 14 år var jeg allerede oppe i 4. divisjon. Det var da jeg skjønte at jeg ville satse på fotball.

Drage skryter av samholdet i Tromsø, og har ikke angret på at han valgte Tromsø foran Rosenborg for to år siden. Den raske kantspilleren hadde nemlig et stående tilbud fra begge klubbene.

– Det var aldri et alternativ for meg å gå til Rosenborg. Det handlet om det sportslige. Jeg fikk bedre inntrykk av hva som foregikk i Tromsø enn i Rosenborg.

– I TIL har vi et bra forhold, og finner på mye morsomt på fritiden. I fjor var vi blant annet på tur med Lars Monsen, sier Drage, som legger til at han ikke er den som stikker seg mest fram.

– Jeg har bestandig vært den litt stille typen, og kommer heller med en frekk og spydig kommentar her og der, avslutter Thomas Drage.

20. juni får han og Tromsø en ny mulighet til å vise seg fram da Tromsdalen gjester Alfheim i 3. runde av cupen. (ANB)

Artikkeltags