Klar for å ta mer ansvar

Markus Henriksen.

Markus Henriksen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Anthony Annan, Vadim Demidov, Kris Stadsgaard og Steffen Iversen. Det er fire tunge Rosenborg-navn i avgang. Markus Henriksen er klar for å «sjefe» mer.

DEL

18-åringen fikk sitt store gjennombrudd i RBK-drakten sist sesong. 26 kamper ble det fra start for midtbanespilleren. Hele sju mål ble det i en sesong der han spilte seg inn i Egil Olsens landslagstropp.

– Jeg tror det kan være positivt (at yngre må ta mer ansvar), men vi vil nok merke at vi mister fire såpass sentrale spillere. Vi har fått inn noen nye, og det er viktig at de unge tar ansvar og er litt sjef utpå der, sier Henriksen til NTB.

Trøndernes nye trener Jan Jönsson håper og tror Henriksen er klar til å ta mer ansvar i en sesong der flere av spillere i sentrallinjen er borte.

– Det handler om å utvikle seg videre, og i det inngår det for meg at han løfter blikket ytterligere, spiller og prater de andre gode. Jeg tror han liker mer ansvar, sier Jönsson til NTB.

I rute

Rosenborg er som vanlig ventet i gullstriden, men de hvitkledde virker svekket. Likevel hersker det optimisme på Lerkendal.

– Vi ligger godt an, og jeg føler at jeg har klart å hevde meg i kampene mot god internasjonal motstand i vinter. For min del så ser det bra ut, og for Rosenborg ser det også veldig bra. Vi håper som alltid at det blir seriegull og håper at vi kan heve oss i den norske cupen. Rosenborg har som alltid mål om å komme ut i Europa.

Det har vært mange magiske europacupkvelder i flomlys på Lerkendal, men i vinter har internasjonale motstandere vist seg for sterke.

– Mot norske lag har vi vært klart best hittil. Vi har litt å gå på mot europeisk motstand og fikk jo en smell mot FCK. Vi håper at vi er der vi skal være i seriestarten, sier Henriksen.

Vil forsterke

Første oppgave i serien er bortemøtet med Brann 20. mars. Jönsson er hentet opp fra Stabæk for å videreføre gullarven fra Nils Arne Eggen. Svensken har ikke fått de forsterkningene som ofte har vært vanlig i Trondheim. Boti Goa, Daniel Fredheim Holm og Jon Inge Høiland er alle tilvekster, men RBK jobber på spreng for å få styrket stallen med ytterligere.

– Vi jobber hardt på treningsfeltet og ved siden av. For det er ingen hemmelighet at vi jobber med å styrke stallen, og det beklager jeg jo ikke akkurat. Det har forsvunnet en del bra fotballfolk, og vi skal fylle på både innenfra og utenfra. Det har tatt litt tid, medgir Jönsson.

Ikke ideelt

– Ønskesituasjonen er selvfølgelig å ha troppen på plass i januar, men jo bedre vi jobber og ikke beklager oss over situasjonen, jo lettere er det for individene (som kommer nå) å smelte inn. RBK gjorde det bra i fjor og vi må fortsette med det. Selv om vi skifter noen brikker trenger ikke det få så mye å si, sier Jönsson. (ANB-NTB)

Artikkeltags