Lafton-selvmål avgjorde

Mens Sandne Ulf kunne juble for seier, tuslet en skuffet Frode Lafton av banen.

Mens Sandne Ulf kunne juble for seier, tuslet en skuffet Frode Lafton av banen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hønefoss gikk på sesongens første nederlag da et selvmål av Frode Lafton ga Sandnes Ulf 1-0 i eliteserien søndag. Se selvmålet og andre høydepunkter!

DEL

Jernstopperen er inne i sin 19. sesong for HBK. Han var på rundens lag i VG i forrige runde, men fikk en nedtur da han søndag styrte ballen i eget mål etter en avslutning fra tidligere Hønefoss-spiller Kamal Saaliti rett før pause.

– Det ble en veldig åpen kamp hvor Sandnes skapte de farligste sjansene i 1. omgang. Vi fikk altfor mange brudd i det offensive spillet, noe Sandnes utnyttet med sin direkte spillestil, sa Lafton til NTB.

Kort tid i forveien hadde Hønefoss-stopper Kristjan Örn Sigurdsson headet i stolpen. Tidlig i annen omgang var det stang ut igjen for gjestene fra Ringerike. Dyktige Riku Riski kom seg fri, men fra spiss vinkel smalt ballen i tverrliggeren og ned like utenfor streken.

Det ble en sjanserik kamp i Sandnes, der begge lagene sløste vekk store muligheter.

– På tross av en svak kamp fra oss så hadde vi gode muligheter vi også, blant annet to i treverket, sukket Lafton.

Hønefoss sto med 19 seriekamper uten tap. Forrige nederlag kom mot Sandefjord 4. august. Da HBK debuterte i eliteserien i 2010, innledet laget med seks kamper uten seier. I comebacket på øverste nivå ble det seks kamper uten tap.

Sandnes Ulf har imponert i sin debut i eliteserien. Etter sju kamper står de himmelblå med tre seirer, to uavgjorte og to tap. 11 poeng er ett mer enn Hønefoss' 10. Opprykkslagene har bitt godt fra seg etter sju seriekamper.

Tre strake

For Sandnes venter Rosenborg i neste kamp. Det bør bli fullt på stadion i Sandnes, for nå er laget i form. Søndagens seier var den tredje strake i serien for Asle Andersens mannskap.

– Det smaker alltid godt med tre poeng. Gutta sto på og viste fantastisk laginnsats. Vi vant fullt fortjent. Jeg skulle gjerne sett at vi hadde satt en 2-0-scoring for å unngå at vi levde halvfarlig mot slutten, sa Andersen til TV 2.

Skuffet Smerud

For Hønefoss var det mye som manglet mot opprykkskollegaen. Neste oppgave er Odd Grenland på eget gress i Hønefoss.

– Det var en veldig dårlig forestilling, særlig for oss. Et fortjent tap. Det var overraskende svakt av oss etter mange stabilt gode kamper. Vi har mye å rette på, sa HBK-trener Leif Gunnar Smerud. (ANB-NTB)

Artikkeltags