Lekker Fuhre-dobbel

Lagkameratene gratulerer Lars Fuhre etter ett av sine to mål.

Lagkameratene gratulerer Lars Fuhre etter ett av sine to mål. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

To perlemål av Lars Fuhre sikret Aalesund en 3-1-seier hjemme mot Strømsgodset søndag. Se mål og høydepunkter her!

DEL

Den 22-årige midtbanespilleren ga først hjemmelaget en 2-1-ledelse like før pause. Deretter sikret han seieren da han ordnet vertenes tredje mål for dagen med ett flott skudd fra 16 meter i det 72. minutt.

Fuhre har slitt med skader og vært mye inn og ut av laget siden han meldte overgang til AaFK i 2010. Derfor var det ekstra godt for tomålsscoreren å bli avgjørende og gi hjemmelaget seier nummer to for sesongen.

– Dette var kjempedeilig. Jeg har slitt lenge med skader, men nå er formen i ferd med å komme, sa Fuhre etter kampen.

Nå håper han å få en fast plass i startoppstillingen som en kantspiller Aalesund lenge har trengt.

Gjestene fra Drammen var først i føringen med et mål av Adama Diomande etter 33 minutter. Til da hadde lagene spilt jevnt uten å skape all verden. Åtte minutter senere utlignet Michael Barrantes med et skudd fra skrå vinkel.

Med seieren satte Aalesund klubbrekord i antall hjemmekamper i eliteserien uten tap. Siden august har Kjetil Rekdals mannskap gått ubeseiret i ti kamper på rad i egen storstue.

Rekdal selv sonet karantene etter utvisningen i lokaloppgjøret mot Molde sist helg. Assistenttrener Kent Bergersen ledet dermed vertene fra sidelinjen søndag. Han var tilfreds med det han så.

– Vi gjorde en god kamp og viste hva vi er i stand. Det var på tide at vi gikk i kjelleren og tok fram det som må til for å vinne fotballkamper, sa Bergersen.

Aalesund har fått mye pepper for at angrepspillerne ikke scorer nok mål. Mot Strømsgodset kom endelig målene.

– Det var en god respons, mente Bergersen.

Strømsgodset har hatt en sterk start på sesongen og gjort det uvanlig godt på bortebane. Med to strake borteseirer mot Brann og Lillestrøm i bagasjen kom derfor gjestene med god selvtillit søndag. Selv om Godset hadde ballen mest, var Ronny Deilas gutter skuffende svake offensivt.

– Vi tapte fullt fortjent. Dette må være den dårligste kampen vi har spilt på flere sesonger. I dag gjorde vi ikke nok for å ta poeng. Heldigvis er det få dager til neste kamp (hjemme mot Tromsø), sa en irritert Deila.

Tapet gjør at drammenserne mistet serieledelsen til Rosenborg på målforskjell etter å ha tatt 16 poeng på åtte kamper. AaFK har ti poeng og er nummer elleve på tabellen. (ANB-NTB)

Artikkeltags