Målkalas i Haugesund

Artikkelen er over 5 år gammel

Kampen mellom Haugesund og Vålerenga bød på stor underholdning. Se scoringene!

DEL

Hjemmelaget ledet 2-0, men rotet bort ledelsen før avgjørelsen falt helt mot slutten. Alexander Søderlund dundret inn 3-2 på et frispark fra distanse etter 90 minutter, mens debutanten Pontus Engblom kontret inn 4-2 på overtid.

Søderlund kunne med det starte feiringen av sin 25-årsdag.

- Jeg ville ta det frisparket, for Martin Bjørnbakk hadde mislyktes to ganger. Jeg satset på å skyte hardest mulig mot mål. Det ble jo et av de fineste frisparkene jeg har hatt i min karriere, sa Søderlund.

Haugesund har tidligere sesonger vært bunnsolide hjemme. I år hadde ikke laget vunnet hjemme siden 16. mai, og siste seier kom 28. mai. Laget hadde en 0-0-kamp som best på sine fem siste kamper. Derfor tok Jostein Grindhaugs mannskap sårt tiltrengte poeng. Vålerenga på sin side har aldri vunnet over Haugesund på bortebane.

Skadd på trening

Vålerenga kom til Haugesund allerede torsdag og hadde en trening. Det endte med at forsvarerne Andreas Nordvik og nyankomne Giancarlo Gonzalez gikk skadd av banen. Dermed måtte Martin Andresen konstruere en ny forsvarskvartett.

Ellers debuterte en spiller på hvert av lagene. Hos hjemmelaget fikk den 23 år gamle bosnieren Amar Osmanovic sin debut, mens hos Vålerenga ankom Chad Barrett sildebyen ved 14-tiden og gikk rett inn på Vålerenga-laget.

Etter bare 21 minutter i norsk eliteserie presenterte Osmanovic seg. Han dundret inn et lavt skudd utenfor rekkevidden til Lars Hirschfeldt.

Etter fem minutter av annen omgang kontret Haugesund anført av Nicola Djurdjic. Han fant Eirik Mæland ute på kanten, og han fikk det lett med å sette ballen i mål via en Vålerenga-forsvarer.

Kom tilbake

Chad Barrett så man lite til, og han ble erstattet av Morten Berre tidlig i annen omgang. Et par offensive bytter ga rom for Mohammed Fellahs venstrebein. Han traff perfekt etter 59 minutter fra distanse, og reduseringen var et faktum.

Samme Fellah var også mannen bak innlegget som Martin Pusic fikk satt i mål etter klabb og babb inne i Haugesund-feltet.

Også svenske Pontus Engblom fikk sin eliteseriedebut. Han holdt på å score med sin første ballberøring, men skuddet gikk rett på Hirschfeldt. I stedet var det landslagsuttatte Alexander Søderlund som kom til å avgjøre for hjemmelaget.

- Jeg er skuffet, og det er bittert å tape. Særlig ettersom vi hadde klart å ta igjen deres 0-2-ledelse. Men det var et flott frisparkmål som avgjorde. Sett under ett var nok Haugesund hakket bedre, sa Martin Andresen.

- En av årets herligste seirer. Det har gått en lang periode uten seier, og nå trengte vi poeng. Jeg var redd for at den dårlige perioden skulle fortsette. Det positive var også at laget produserer sjanser, sa Jostein Grindhaug. (ANB-NTB)

Artikkeltags