Målløst i Haugesund

Artikkelen er over 5 år gammel

Hjemmelaget har ikke vunnet på eget gress siden mai. Se høydepunkter her!

DEL

Verken Haugesund eller Sogndal klarte å finne nettmaskene i kveldens eliteseriekamp. Nærmest scoringer kom imidlertid Haugesund langt ut i overtiden. Først avsluttet Håvard Storbæk fra en god posisjon, men ballen ble blokkert da den så ut til å trille mot hjørnet. Like etterpå prøvde Maic Sema å stange inn vinnermålet med hodet, men Sogndal-keeper Kenneth Udjus reddet.

– Jeg var sikker på at den skulle gå inn. Det er vanskelig å si hvorfor vi sliter med å vinne kamper for tiden, men alle lag opplever motgang gjennom sesongen, sa Sema etter kampen.

Begge lag virket preget av den sterke vinden og spilte ingen minneverdig kamp på Haugesund stadion. Sogndal gjorde det vanskelig for vertene, men viste seg også tidlig farlig på dødballer. Med flere innkast på rappen fikk FKH-forsvaret en stri tørn i åpningsminuttene, men holdt unna.

Keeperredninger

Etter 20 minutter kom Haugesunds toppscorer, Nikola Djurdjic, seg fri innenfor bortelagets 16-meter og skjøt fra spiss vinkel. Ballen trillet like utenfor mål. Ti minutter senere var samme mann alene gjennom mot Udjus, men bommet fra en god posisjon.

I mellomtiden kom Malick Mane til en stor sjanse for Sogndal. Senegaleseren fikk lov til å avslutte fra åtte meter, men FKH-keeper Per Morten Kristiansen blokkerte det harde skuddet. Hjemmelaget var også heldig da Gustav Valsviks hodestøt etter 35 minutter ble reddet på strek.

Foran 4554 tilskuere løftet Haugesund seg noe etter pause, men det hjalp ikke til å få ballen i nettet. Sogndal fortsatte å være farlig på hjørnespark.

– Dårlig kamp

FKH-trener Jostein Grindhaug mente begge lag spilte en dårlig fotballkamp.

– Det var litt tilfeldig at vi ikke slapp inn mål. Alt i alt er det skuffende at vi ikke slår et svakt Sogndal-lag. Vi opplever en tørke om dagen, men jeg er ikke bekymret. Nå blir det interessant å se hvor fort vi kan komme oss ut av en dårlig periode, sa Grindhaug.

Trenerkollega Jonas Olsson i Sogndal var ikke like misfornøyd etter 0-0-oppgjøret.

– Jeg er fornøyd. Før pause var vi klart best og burde gjort mål. Keeperen deres gjorde blant annet en makeløs redning. På slutten slet vi mer og fikk et stort trykk på oss. Ett hvert bortepoeng vi tar er viktig for oss, sa svenske Olsson.

Haugesund kom fra to strake tap i eliteserien før fredagens kamp. Det ene poenget gjør at rogalendingene er nummer fire på tabellen, men klubben har gått fire hjemmekamper på rad uten seier.

For Sogndal betyr resultatet at laget ligger på tiendeplassen før resten av runden spilles i helgen. «Saftkokerne» har 19 poeng etter 16 kamper. (ANB-NTB)

Artikkeltags