Molde vant mot rivalen

Magne Hoset ble matchvinner på "Røkkeløkka".

Magne Hoset ble matchvinner på "Røkkeløkka". Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Magne Hoseth avgjorde søndagens vestlandsderby på et omdiskutert straffespark. Se mål og høydepunkter!

DEL

Det store samtaleemnet etter Moldes 2-1-seier ble likevel utvisningen av Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

Rekdal var ivrig fra sidelinjen da det kokte over for Moldes Joshua Gatt i tilleggstiden. Amerikaneren klappet til Aalesund-stopper Daniel Arnefjord, og begge ble belønnet med gult kort. Det likte Rekdal dårlig, men han skjønte lite av hvorfor dommer Svein-Erik Edvartsen sendte ham til tribunen.

– Jeg verken gjorde eller sa noe som kvalifiserer til utvisning. Det eneste jeg kommenterte var at Arnefjord ikke burde hatt gult kort. Det sa jeg ifra om på en klar måte, sa Rekdal etter kampen, før han la til:

– Jeg har ingenting å utsette på dømmingen for øvrig.

Straffespark avgjorde

Det hadde imidlertid Aalesund-tilhengerne, som holdt pipekonsert da Molde fikk straffespark etter en times spill på stillingen 1-1.

Davy Claude Angan hadde ikke virket særlig farlig til da i kampen, men ivorianeren skaffet straffen da han ble tuppet i leggen av Jonatan Tollås Nation. Edvartsen sto godt plassert og ga straffen som Hoseth satte kontrollert i mål.

Det ga Moldes fjerde hjemmeseier av fire mulige i årets sesong.

– Jeg er fornøyd med seieren, men vi gjorde det spennende for oss selv i dag. Jeg er fornøyd med at vi sto imot og hadde god moral mot slutten av kampen, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær, som også syntes at utvisningen av Rekdal var i strengeste laget.

Spissproblem for Aalesund

Molde slet i store deler av kampen med å åpne opp et disiplinert Aalesund-forsvar, men tok ledelsen etter 23 minutters spill. Målet kom etter et fint angrep der Jo Inge Berget fant Mattias Moström med en crossball. Svensken prøvde å finne en offsideplassert Angan på bakerste stolpe, men chippen fant like godt veien rett i mål over hodet til Sten Grytebust.

Aalesund presset på for utligning og ble belønnet i kampens 38. minutt. Spillet ble vendt ut mot Michael Barrantes på høyrekanten. Han slo et strøkent innlegg foran Molde-målet, og Daniel Arnefjord stupte fram og headet inn 1-1.

Scoringen var kjærkommen for Rekdal, men markerer samtidig Aalesund-trenerens spissproblem. Fem av sju scoringer så langt i sesongen er scoret av forsvarsspillere (Arnefjord 2, Nation 2, Jo Nymo Matland).

– Utenom at det ble gjort et par store individuelle feil i forkant av Moldes scoringer, var det en grei kamp. Molde skapte lite, men vi har ikke de nødvendige kvalitetene framover på banen, mente Rekdal. (ANB-NTB)

Artikkeltags