Pusic avgjorde i debuten

Martin Pusic ble like greit matchvinner for Vålerenga i debuten sin.

Martin Pusic ble like greit matchvinner for Vålerenga i debuten sin. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Seieren satt langt inne for Vålerenga, men en debutant fra Tsjekkia fikset biffen.

DEL

Martin Pusic var inntil søndag et ukjent navn for norske fotballtilhengere. Mot Haugesund markerte den nye Vålerenga-spissen seg ved å stange laget til 2-1 seier.

45 minutter med konstant press mot Haugesund-muren ga uttelling for Vålerenga i eliteserieåpningen søndag kveld. To sene scoringer ga hovedstadslaget en noe heldig seier.

- Det er selvfølgelig deilig å åpne med seier og fantastisk gøy å vinne sånne kamper. Men det er irriterende at vi spilte så dårlig før pause, sa trener Martin Andresen til TV 2.

Nyervervelsen Pusic ble den store helten da han med et flott hodestøt styrte inn vinnermålet ett og et halvt minutt på overtid. Sju minutter tidligere hadde Håvard Nielsen banket inn Vålerengas redusering mot et Haugesund med 10 spillere.

Begge målene kom etter fint forarbeid og presise innlegg fra Harmeet Singh.

Gjestene åpnet best

Haugesund hadde tapt samtlige fem bortekamper mot Vålerenga i eliteserien før søndag, men det var gjestene som tok initiativet på Ullevaal. Nikola Djurdjic traff tverrliggeren etter 14 minutter, og vestlendingene hadde total kontroll på kampen fram til det 32. minutt.

Da ble eliteseriedebutanten Martin Bjørnbak utvist for en takling som bakerste mann mot Marcus Pedersen.

- Utvisningen til Haugesund var riktig, men samtidig var det heldig for oss at den kom så tidlig i kampen, mente Andresen.

Haugesund tok umiddelbart grep og la om til 4-4-1. Likevel var det gjestene som fikk det første målet seks minutter senere. Tor Arne Andreassen fikk straffespark i duell med Dawda Leigh, og fra ellevemeteren var Djurdjic iskald da han satte inn ledermålet.

VIF slo tilbake

Vålerenga lignet et nytt lag etter sidebytte, sto høyt i banen og skapte mange sjanser. Martin Pusics scoring etter 64 minutter ble korrekt annullert for hands, men til slutt ble trykket for stort for slitne Haugesund-bein.

Utskjelte Singh fikk sjansen som erstatter for en skadd Joachim Thomassen, og etter 83 minutter tok 21-åringen ansvar. Han gjorde et godt løp på høyresiden og slo 45 grader ut til Håvard Nielsen, som klinket inn utligningen.

- Vi måtte gjøre noen endringer etter pause. Vi ville vende spillet og transportere ballen mer gjennom midtbaneleddet. Alle de tre som ble byttet inn var med på å vende kampen til vår fordel, sa Andresen.

I tilleggstiden fikk Vålerenga betalt på ny da et godt Singh-innlegg fant Pusic, og østerrikeren stanget vertene til seier.

Scoringen kom en uke etter at Pusic skrev under for VIF. Etter flere år i hjemlig liga fikk han sjansen for Hull sist høst, men etter fire kamper og skadetrøbbel var karrieren i engelsk mesterskapsserie over. Nå sikter østerrikeren mot å bli en hit i norsk eliteserie.

(ANB-NTB)

Artikkeltags