Riski reddet Hønefoss

Artikkelen er over 5 år gammel

I siste minutt fikset Riku Riski ett poeng for gjestene i Haugesund. Se mål og høydepunkter her!

DEL

Haugesund var klart best i torsdagens eliteseriekamp, men hjemmelaget sløste med sjansene. Nikola Djurdjic er nærmest for målgarantist å regne, men var ikke like effektiv som han normalt er. Serberen misbrukte en stor sjanse alene med HBK-keeper Steve Clark tidlig i annen omgang. Avslutningen fra spiss vinkel gikk like utenfor.

Etter 51 minutter kom omsider Haugesund-scoringen. Maic Sema skjøt med høyrefoten fra 25 meter, og av en eller annen grunn slapp Clark ballen forbi seg. Scoringen kom etter en tabbe fra bortelagets keeper. Den så ut til å få konsekvenser for Hønefoss, men i siste minutt kunne Riski sikre ett poeng da han rundet keeper og iskaldt satte inn 1-1. Scoringen var finnens femte for sesongen.

- En tøff kamp mot et meget godt FKH-lag. Vi hadde ikke helt dagen, men moralen var sterk, og vi sto på helt til slutt. Det var en sjanse så lenge vi bare lå under med ett mål, og den sjansen tok vi vare på. Det var ikke noe fortjent poeng, men jeg er fornøyd med resultatet, sa Hønefoss-trener Leif-Gunnar Smerud.

I Haugesund-leiren var det skuffelse etter at seieren glapp.

- Jeg er skuffet, men livet går videre. Vi spilte en bra kamp i 90 minutter og styrte det meste. En god soloprestasjon gjorde imidlertid at det ble 1-1. Det var vel omtrent den eneste sjansen de klarte å skape. Jeg håpet vi skulle punktere kampen, men det skjedde ikke, sa FKH-trener Jostein Grindhaug.

Hønefoss spilte de siste 21 minuttene med bare ti mann etter at Kristjan Örn Sigurdsson ble utvist for to gule kort. Islendingen hadde gult kort da han plantet albuen i ansiktet på Djurdjic, og Brage Sandmoen var fremme med det gule kortet som betydde tidlig dusj for HBK-stopperen.

Dramatisk var det også da Umaru Bangura, eks. Hønefoss, og gjestenes innbytter Mats-André Kaland skallet sammen. Kaland blødde etter sammenstøtet og måtte byttes ut etter 79 minutter. Han hadde blitt byttet inn etter 62 minutter.

Haugesund er oppe i ti kamper uten tap. Ikke siden nederlaget mot Vålerenga i 1. runde har Jostein Grindhaugs mannskap tapt i serien. Best hos vertene var midtbanespilleren Ugonna Anyora, som var flink både defensivt og offensivt. Spesielt var han god til å bryte opp gjestenes spill samtidig som han også fôret lagkameratene med fine pasninger. Hos Hønefoss var kaptein Frode Lafton igjen solid på stopperplass. Hans rutine ga ro i de bakre rekker, også etter at Sigurdsson ble utvist.

Haugesund har igjen bortekamp mot Sandnes Ulf før det er sommerferie i eliteserien. Kampen spilles 2. pinsedag. Samme dag får Hønefoss besøk fra serietoer Molde. (ANB-NTB)

Artikkeltags