Så sprakk nullen for Sogndal

Alexander Søderlund sørget for at Sogndal slapp inn årets første eliteseriemål.

Alexander Søderlund sørget for at Sogndal slapp inn årets første eliteseriemål. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det måtte et vestlandsderby til for at Sogndal skulle slippe inn mål. Se mål og sjanser her!

DEL

Haugesund-spiss Alexander Søderlund utlignet og sørget for at Sogndal fikk årets første baklengsmål i eliteserien søndag. Kampen endte 1-1.

Før hjemmekampen mot Haugesund hadde Sogndal holdt nullen i tre hele kamper i sesonginnledningen. Det skulle ta ytterligere 72 minutter og totalt over 350 spilleminutter av årets eliteserie før sogningene måtte se en ball passere egen målstrek. Sogndal står likevel fortsatt uten tap etter fire serierunder.

– Jeg er litt skuffet over at vi ikke tok med oss alle poengene. Vi hadde bra kontroll og hadde også en mulighet til å avgjøre dette på slutten. Det er de såkalte ekspertene som har tippet at vi rykker ned. Vi har tro på oss selv og skal plukke mer poeng framover, så får vi se hvor vi ender, sa Sogndal-trener Jonas Olsson til TV 2.

Første for Mane

Vertene kom klart best i gang på Fosshaugane Campus, og Malick Mane sørget for 1-0 allerede etter ti minutter. Den tidligere Sandefjord-spissen var framme på en retur og satte inn sitt første eliteseriemål for Sogndal. Haugesund-målvakt Per Morten Kristiansen gjorde en svak utboksing på et frispark fra Ørjan Hopen og senegalesiske Mane fikk en enkel jobb med å score.

Samme Mane kunne doblet ledelsen da han fikk en ny mulighet like før sidebyttet. Han valgte å avslutte fra vanskelig vinkel, da han burde spilt mot bakre stolpe der både Hopen og Henrik Furebotn hadde åpent mål.

Fortjent utligning

Etter pause var gjestene det førende laget på banen det meste av tiden. Derfor var det lite å si på at Alexander Søderlund satte inn utligningen med 18 minutter igjen av ordinær tid.

Sogndals keeper Kenneth Udjus forsøkte å stoppe en bakromspasning mot innbytter Michael Enge Haukås, men endte opp med å bokse ballen rett i beina på Søderlund. Spydspissen svarte med å plassere inn en fortjent scoring.

– Kjedelig

Sogndal-keeperen syntes det var bittert at det første målet imot kom søndag.

– Det er tre poeng som gjelder, og jeg er utrolig skuffet over at vi ikke fikk med oss dem. Jeg synes vi hadde kontroll. Kjedelig at vi ikke holdt ledelsen, konstaterte Udjus overfor TV 2.

En klarering fra Umaru Bangura traff Ørjan Hopen da Haugesunds mål sto helt åpent ti minutter før slutt. Ballen snek seg utenfor stolperota. FKH-midtstopper Martin Bjørnbak var nær ved å sikre alle poengene for gjestene med et godt frispark. Udjus reddet ved den anledningen, og det endte med poengdeling.

Det var ikke Haugesund-trener Jostein Grindhaug særlig tilfreds med.

– De er ikke bedre enn at vi skulle hatt med oss tre poeng her, sa Grindhaug til TV 2 etter klubbens annen poengdeling på tre bortekamper denne sesongen. (ANB-NTB)

Artikkeltags