Selvmål ga tre poeng

Sandnes Ulf kunne juble etter seieren mot Fredrikstad.

Sandnes Ulf kunne juble etter seieren mot Fredrikstad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Da Fredrikstad så ut til å berge poeng, utnyttet Sandnes Ulf sin eneste sjanse i 2. omgang og vant 4-3 i en underholdende og spennende kamp lørdag. Se målorgien her!

DEL

Sandnes Ulf var klart best før pause og skapte store problemer for Fredrikstads forsvar. Det var derfor helt fortjent at rogalendingene gikk til pause med en klar 3-1-ledelse.

Etter pause dominerte hjemmelaget stort og fikk både redusering og utligning. Fredrikstad så ut til å kunne snu kampen fullstendig, men da kontret Sandnes Ulf inn seiersmålet. Benjamin Dahl Hagen var uheldig og satte ballen i eget mål fem minutter før slutt.

– Vi var dårlige før pause, men kom med en annen innstilling etter hvilen. Vi klarte å komme tilbake og burde scoret både 4-3 og 5-3 egentlig. I stedet fikk de et drittmål på slutten, sa Fredrikstads Tarik Elyounoussi.

Vertene fikk den best tenkelige starten på kampen og tok ledelsen 1-0 allerede etter sju minutter. Bo Andersen var neppe fornøyd med sin prestasjon på skuddet til Alex Valencia. Derfra og ut 1. omgang var det derimot helmørkt for hjemmelaget.

I løpet av fem minutter hadde bortelaget snudd kampen etter slett forsvarsarbeid av Fredrikstad. Tommy Høiland utlignet og skaffet straffesparket Aksel Berget Skjølsvik sikkert satte i mål.

I en periode var det tilløp til målsjanser hver gang Sandnes Ulf hadde ballen. Tommy Høiland økte ledelsen etter 20 minutter etter meget svakt duellspill av Fredrikstads forsvarsspillere, som i likhet med resten av laget virket helt paralyserte.

– Jeg er litt overrasket over at det gikk såpass bra. Jeg følte meg dårlig før kampen, men jeg fikk godfølelsen da jeg satte den første sjansen. Vi var litt heldige som fikk satt inn 4-3. En utrolig deilig følelse, sa Høiland, som spilte for 50. gang i eliteserien.

Tom Freddy Aune gjorde tydeligvis noe fornuftig i pausen, for det var et helt annet hjemmelag tilskuerne var vitne til etter sidebytte.

Etter fem minutter hadde Fredrikstads kreative duo Elyounoussi og Etzaz Hussain sørget for ny spenning da sistnevnte satte inn 2-3. Midtveis i omgangen utlignet Elyounoussi på straffespark. Han burde også gitt Fredrikstad ledelsen, men misbrukte to store sjanser.

En av bommene måtte assistentdommeren ta skylden for, mente angriperen. Linjemannen vinket ham av for offside til tross for at dommer Brage Sandmoen korrekt vinket spillet videre.

– Jeg så at linjemannen vinket og ble forbannet. Så avsluttet jeg nærmest i sinne, sa Elyounoussi.

Mot spillets gang kontret Sandnes Ulf inn 4-3, og Fredrikstad klarte ikke å utnytte sitt spillemessige overtak til å få en utligning mot et robust bortelag. (ANB-NTB)

Artikkeltags