Sløste bort seieren mot Sogndal

Jan Jönsson var neppe særlig fornøyd med at laget hans ikke fikk med seg tre poeng fra Lerkendal.

Jan Jönsson var neppe særlig fornøyd med at laget hans ikke fikk med seg tre poeng fra Lerkendal. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Rosenborg dominerte stort mot Sogndal, men klarte ikke å omsette de tallrike sjansene i mål. Se høydepunkter fra kampen her!

DEL

Dermed endte det målløst på Lerkendal.

Sogndal kom faktisk til Trondheim som serieleder, med Rosenborg på plassen bak. Likevel var det ingen som hadde forventet annet enn at sogningene skulle komme til kort i Trondheim. Men for første gang på fjorten forsøk klarte laget å ta poeng borte mot Rosenborg.

Det er et poeng laget i stor grad kan takke Rosenborgs ineffektivitet for. Spesielt i første omgang kom sjansene på rekke og rad for trønderne, men enten var forsøkene for dårlige, eller så var Sogndal-keeper Kenneth Udjus i veien.

Keeperen har fortsatt til gode å slippe inn mål i årets sesong, og han var en viktig årsak til at laget hans kunne ta med seg poeng hjem.

– Det er veldig kjekt å stå uten baklengs så langt, som keeper er jo det målet hver kamp. Men det er hele lagets fortjeneste. Vi ga dem litt for mye rom før pause, men jeg synes vi rettet opp det i annen omgang, sa Udjus etter kampen.

Frustrerende

Første omgangs største sjanse gikk til Daniel Fredheim Holm, som hadde fått en sjelden sjanse fra start. Men kantspillerens avslutning fra kort hold gikk rett på Udjus.

Rade Prica hadde tre gode muligheter til å heade Rosenborg i ledelsen, men manglet presisjonen som var nødvendig for å gjøre det virkelig farlig. Også Mikael Dorsin, Jim Larsen og Markus Henriksen hadde sine muligheter.

– Det ble frustrerende etter hvert, og det er vel en kombinasjon av udyktighet og uflaks som gjør at vi ikke scoret på de ni-ti store sjansene vi skapte i dag. Vi skulle definitivt avgjort det før pause, var Rosenborg-trener Jan Jönssons dom. Et syn han delte med spillerne.

– Dette var irriterende. Jeg hadde mine muligheter, og spesielt den andre var stor. Vi skulle definitivt avgjort det i første omgang, sa Prica.

Jevnere etter pause

Det virket som bortelaget gjorde noen kloke grep i garderoben, for etter pause jevnet kampen seg ut.

Sogndals største sjanse kom etter en times spill, da Tonny Brochmann kom helt alene mot RBK-keeper Daniel Örlund, men endte opp med å somle vekk skuddmuligheten. Minuttet etter var det Markus Henriksen som fikk sjansen i motsatt ende, men skuddet ble for puslete.

– Vi jobbet hardt i dag. Det er litt flaks at vi ikke slapp inn mål tidlig, men etter hvert klarte vi å stenge av så de ikke kom til så mange innlegg. Man forventer ikke å stå med null baklengs, men man håper jo, sa Sogndal-trener Jonas Olsson.

Det hjalp ikke RBK at Steffen Iversen, som scoret i årets to første runder, kom inn med 25 minutter igjen. Sogndal forsvarte seg iherdig, Rosenborg klarte ikke å finne veien gjennom. Dermed endte det i en litt kjedelig uavgjortkamp, som nok bare bortelaget gledet seg over. Etter tre runder står begge lagene med fem poeng.

(ANB-NTB)

Artikkeltags