Sogndal best i vest

Her scorer Sogndal vinnermålet.

Her scorer Sogndal vinnermålet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

En solid sluttspurt ga Sogndal en fortjent seier over tittelforsvarer Molde i eliteserien lørdag. Se målene her!

DEL

Ulrik Flo headet inn matchvinnerscoringen til 2-1 et kvarter før slutt.

Årets første hjemmeseier satt langt inne for Sogndal, men gjestene fikk til slutt betalt for å ha presset Molde bakpå over en lengre periode. Etter å ha ligget under til pause, slo de ubeseirede hvittrøyene nådeløst tilbake.

– Molde er ett meget godt lag, så jeg er kjempeglad for at vi vant. Jeg sa i pausen at det var interessant å se hvordan vi ville takle å havne bakpå, siden det var første gang i år. Vi våget å spille, og alle la ned fantastisk med innsats for å snu det, sa Sogndal-trener Jonas Olsson til TV 2.

Fra TV-bildene var det vanskelig å se hvem som var sist på ballen før utligningsmålet som kom etter fint forarbeid fra Malick Mane i kampens 72. minutt. Senegaleseren slo flatt inn foran Molde-buret, og gjestenes Martin Linnes dyttet ballen over målstreken.

Fire minutter senere ble det full fest på tribunen på Fosshaugane. Et strøkent innlegg fra Erik Skaasheim fant pannebrasken til Ulrik Flo. 23-åringen styrte ballen elegant videre i mål.

Nevnte Skaasheim spilte seg opp etter å ha levert en heller skuffende første omgang. Han ble grundig lurt av Davy Angan i forkant av Moldes ledermål. Ballen gikk deretter til Magne Simonsen, som slo et godt innlegg til Mattias Moström på bakre stolpe. Svensken styrte Molde i ledelsen med bredsiden.

Ole Gunnar Solskjærs gutter klarte imidlertid ikke å stå distansen helt ut. Molde gikk på sitt tredje strake bortetap i serien og har kun vunnet hjemme.

– Målene kom etter for lette innlegg. Det var for stor avstand mellom stopperne, og det gjorde det for enkelt for Sogndal. Forsvarsspillet var ikke bra. Vi hadde egentlig kampen slik vi ønsket den til pause, men så ble vi trykket bakover og ga bort ballen for ofte, sa Solskjær.

Sogndal står med tre seirer og tre uavgjorte og deler 2.-plassen i eliteserien med Rosenborg. (ANB-NTB)

Artikkeltags