Solid Brann-seier

Erik Huseklepp feirer her etter sin 4-0-scoring mot Stabæk mandag kveld.

Erik Huseklepp feirer her etter sin 4-0-scoring mot Stabæk mandag kveld. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Stabæk knust på egen hjemmebane. Se målene her!

DEL

En mellomfornøyd Erik Huseklepp bidro med både mål og målgivende pasning da Brann vant enkelt 4-0 borte mot eliteseriens tabelljumbo mandag.

Brann fikk lett match mot fortapt Stabæk-lag på Nadderud. Chukwuma «Bentley» Akabueze scoret to mål, mens Birkir Sævarsson og Huseklepp sørget for ett hver. Dermed ble sistnevnte målscorer i sin første kamp i norsk fotball på nesten to år.

- I første omgang var jeg ikke så bra. Annenomgangen er jeg godt fornøyd med, men jeg har en del å gå på, erkjente Huseklepp, som nylig returnerte til Brann og hjembyen Bergen.

Les også: Glimrende Huseklepp-comeback

På spørsmål om han synes det var en nedtur å komme tilbake til norsk fotball svarte 27-åringen kontant:

- Nei, da hadde jeg definitivt ikke kommet tilbake.

Ros fra treneren

- Huseklepp? Han fikk løpt av seg en del rust i 1. omgang. Etter pause viste han klasse ved flere anledninger. Ikke minst er han god til å sette opp andre. Men også han skal opp på et bedre nivå, istemte Brann-trener Rune Skarsfjord.

Tidligere Brann-spiller Bjarte Haugsdal burde blitt kampens første målscorer, men nølte og skuslet bort sjansen. Franck Boli var også frempå uten å lykkes.

Brann kom etter hvert bedre med. Tverrliggeren hjalp Jan Kjell Larsen da Kim Ojo traff klokkerent. Deretter viste Stabæk-keeperen klasse med en viktig enhåndsredning, etter et nytt forsøk fra Ojo.

I det 37. minutt satte Chukwuma «Bentley» Akabueze kontant inn et skudd etter at ballen gikk på tvers like foran vertenes mål flere ganger. En heldig scoring ettersom Amin Askar var offside i forspillet.

Marerittstart etter pause

Sekunder etter pause gikk gjestene opp til 2-0. Birkir Már Sævarsson satte inn et enkelt mål. Enkelt var det også da en umarkert «Bentley» banket inn Branns tredje bare fem minutter seinere i keeperhjørnet. Hans åttende mål i årets sesong.

Kampen var for lengst avgjort, og Brann paraderte inn til sesongens annen borteseier. Erik Huseklepp gjorde klasseforskjellen stor og total med Branns 4-0-scoring da snaue ti minutter gjensto.

- Det ble en tøff første omgang. Det visste vi at det kom til å bli. Stabæk lå lavt og forsvarte seg godt. Etter pause gjorde vi mye bra. Det var 45 gode minutter der vi var mye bedre enn Stabæk, oppsummerte Skarsfjord og la til at det gode resultatet gir håp om godt oppmøte til hjemmekampen mot Haugesund i neste runde.

Brann klatret til sjuendeplass på tabellen og er med i jakten om en bronsemedalje. Stabæk forblir fortapt og sist.

Belsvik repeterte seg selv

Bærumslaget tapte for sjuende gang på eget gress. Der blir det spilt 1.-divisjonsfotball neste år. Seirer over Brann og Sandnes Ulf var en intern målsetting for å holde liv i et lite håp som nå knapt eksisterer. Ti poeng skiller Stabæk fra kvalifiseringsplassen.

- Vi var gode i starten og godt med i første omgang. Etter den kjappe 0-2-scoringen resignerte laget. Men vi skal ikke gi opp, avsluttet Stabæk-trener Petter Belsvik, som så mange ganger før i årets sesong. (ANB-NTB)

Artikkeltags