Sorgtungt Stabæk tapte

Lag og publikum hedret Tor Marius Gromstad med applaus f¿r avspark.

Lag og publikum hedret Tor Marius Gromstad med applaus f¿r avspark. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Stabæk gikk av banen med tap i sin første kamp etter Tor Marius Gromstads tragiske bortgang. Se mål og høydepunkter fra kampen.

DEL

Mot gjestene fra Vestlandet endte de med tap og null poeng for Stabæk, akkurat som i lagets åtte foregående kamper. Alexander Søderlund gjorde begge målene for Haugesund, som nå har delt toppscorerplass i eliteserien med sju mål.

– Vi var heldige i noen situasjoner og ble presset bakover i starten av andre omgang. Vi hadde matchvinnere i begge ender av banen, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Søndagens kamp på Nadderud var til forveksling lik slik Stabæk har framstått i 2012: Spillemessig hang hjemmelaget godt med. Sjanser ble skapt og sløst bort før bortelaget traff blink. Denne gang kom gjestenes ledermål i det 37. minutt.

Søderlund traff med frisparkfoten fra 20 meter. Ballen gikk hardt nede i keeper Mande Sayoubas venstre hjørne.

Etter pause tok hjemmelaget et spillemessig grep, men nærmere scoring enn en ball i tverrliggeren kom aldri vertene. I stedet øket FKH ved Søderlund igjen etter 65 minutter.

Ingen Nadderud-mål

«Snart skal guttene score» er den forhåpningsfulle profetien i Stabæk-sangen som spilles før kampstart. Ventingen på årets første Nadderud-scoring har imidlertid blitt langdryg. Fem hjemmekamper har gitt ett poeng og null scoringer.

Den siste fulltrefferen på Nadderud kom mot Vålerenga i 6-1-seieren i 2008. En hengekamp mot Vålerenga på Ullevaal gjenstår før Stabæk har spilt ti kamper. Trolig med ett poeng som fasit.

De blaa fra Bærum trenger mer en ett mirakel for å redde plassen. Det går mot 1. divisjonsfotball neste sesong for et mannskap som sliter med struktur og samhandling. Individuelle ferdigheter finnes, men laget presterer dårlig - og scorer altså ikke trass gode muligheter i kamp etter kamp.

– Vi skapte fem-seks store sjanser, men som i de andre kampene klarte vi ikke å score. Men vi gir ikke opp selv om det ser mørkt ut. Det vil ikke være noen krise om Stabæk rykker ned. Dette har klubben tatt høyde for, sier Stabæk-trener Petter Belsvik.

Haugesund har ikke tapt siden serieåpningen mot Vålerenga. En imponerende vårsesong av et lag som nå sikter høyere enn de to siste sesongers sjetteplasser. Søndag imponerte imidlertid ikke gjestene, men tok en grei seier. Feilpasningene ble for mange og forutsigbarheten for stor i en kamp der Alexander Søderlund igjen viste seg som en pålitelig målscorer.

(ANB-NTB)

Artikkeltags