Stadig på topp

Strømsgodset er serieledere med 19 poeng. Kommer de til å slå FFK i dag?

Strømsgodset er serieledere med 19 poeng. Kommer de til å slå FFK i dag? Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sogndal kom til Marienlyst som et ubeseiret lag, men mot Strømsgodset var årets overraskelseslag sjanseløst. Se sammendrag av kampen!

DEL

Hjemmelaget vant 3-0 etter en meget sterk 2. omgang.

«Godset er på topp», sang hjemmefansen i sluttminuttene. I toppen kan laget bli liggende, for dette er et sterkt mannskap som kommer til å bli vanskelig å slå utover i sesongen. Neste gang venter en vrien bortekamp mot Aalesund, men Ronny Deila og hans menn reiser neppe til Ålesund for å legge seg bakpå. Det er mye offensivitet og klasse i mannskapet.

– Vi vant fortjent i det jeg betrakter som en tøff match. Toppnivået vårt var høyt også i fjor, men i år er bunnivået høyere. Vi er ydmyke og prøver å holde fokus på å ta én kamp om gangen. Når det er sagt, så mener jeg vi har det beste grunnspillet i eliteserien. Vi er blitt bedre på dødball, men mangler litt i overgangsspillet, sa SIF-trener Ronny Deila til NTB.

Sogndal har imponert denne sesongen, men måtte se seg klart slått i Drammen.

Løfter hatten

– Jeg løfter på hatten for Strømsgodset. De vant fortjent. Når det er sagt, på stillingen 0-1 hadde vi en 100-prosentsjanse som burde gitt utligning. I 2. omgang ble vi løpende mye mellom og måtte jage ballen mot et ballsikkert lag. Slik jeg ser det er Godset det beste laget vi har møtt i år, sa Sogndals svenske trener Jonas Olsson.

Hjemmefavoritten Strømsgodset festet raskt et spillemessig grep på gjestene fra Sogndal, men sjansene ble ganske få mot et kompakt SIL-lag som satset på kontringer.

I det 32. minutt traff Alfred Sankoh stangen, før samme mann traff blink 10 minutter senere. Først flipperspill i Sogndal-forsvaret, så et slags skudd fra Alexander Aas, før Sankoh dukket opp og ble målscorer. Da hadde Sogndal spilt 311 minutter seriefotball på bortebane uten baklengsmål.

Best etter pause

Etter pause åpnet kampen seg opp. Peter Kovacs burde ha gitt SIF 2-0, men klarte ikke å holde igjen den avgjørende meteren da han - i offside - sendte ballen kontant inn. Sogndal svarte, men Adam Larsen Kwarasey var våken på Tonny Brochmanns avslutning.

Så, etter 60 minutter, tok kaptein Alexander Aas ansvar. Etter en corner sendte han ballen kontant inn til 2-0. Der og da lignet Strømsgodset et vinnerlag. Sogndal hadde lite å svare med og ble et tapende lag for første gang i årets eliteserie. Godsets 3-0-scoring kom på en pen heading av innbytter Adama Diomande i det 81. minutt. Da var kampen for lengst avgjort.

Sogndal har uansett overrasket så langt, og tross tre baklengsmål på Marienlyst ser forsvaret stadig solid ut: Finske Hannu Patronen er tidligere allsvensk mester for Helsingborg. Han kom til Sogndal etter en skadeplaget sesong i Sverige. Der har han dannet et solid midtstopperpar sammen med 18-årige Gustav Valsvik. Sistnevnte har fysikk som en 30-åring og vel så det. For øvrig: Kun tre av fjorårets Sogndal-spillere er med i årets startellever. (ANB-NTB)

Artikkeltags