Start svever høyt

Espen Søgård hos Lillestrøm rakk ikke opp i hodeduellen med Erik Mykland.

Espen Søgård hos Lillestrøm rakk ikke opp i hodeduellen med Erik Mykland. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Kriserammede Lillestrøm var sjanseløse mot et Start-lag i kjempeslag.

DEL

Henning Bergs mannskap ble sendt hjem fra Sørlandet med hele 0-3 i kofferten.

Lillestrøm kom til Kristiansand med et betydelig svekket lag etter at sentrale spillere som Vidar Riseth, Arild Sundgot, Bjørn Helge Riise og Oliver Occean ikke kunne stille. Laget kom under på en gedigen keepertabbe, greide aldri å reise seg og har færre enn halvparten så mange poeng som nest siste lag på eliteserietabellen.

– Start var et bedre lag enn oss. Spillerne og jeg er skuffet og misfornøyd med kampen. Vi sliter med motivasjonen, og spillerne har mye å gå på, sa Berg.

– Men jeg tar ansvaret for resultatene og står last og brast med guttene som tapte.

Helt annerledes var humøret til Start-trener Tørum.

– Glimtvis var vi bra framover, men bakover sliter vi. Det var utur at vi ikke fikk flere mål, sa Tørum, som særlig skrøt av spissen Bernt Hulsker.

Årets brøler

Start tok tidlig tak i kampen og fikk cornere etter fem og seks minutter. Men det var keeper André Hansen som ufrivillig kom i søkelyset like etterpå. John Anders Bjørkøy slo ballen rolig tilbake til Hansen. Ballen spratt litt, og Hansen bommet helt da han skulle sparke den ut igjen. Dermed fikk Start sitt første mål helt gratis av LSK på en sjelden keeperbrøler.

Start ryddet greit opp gjestenes spede forsøk de neste minuttene, og LSK klarte ikke å etablere noe press mot Start-målet. Start var mest aggressive, og etter hvert skulle det resultere i sjanser og mål.

Hulsker fikk en kjempesjanse etter 30 minutter, men han var akkurat litt for seint ute til å få tåa på et innlegg fra Espen Børufsen. Seks minutter senere lyktes Hulsker. På en utsøkt pasning fra Cristian Bolaos headet han ballen enkelt i mål fra sju meter. Et flott angrep av Start.

Lillestrøm fikk en god mulighet til å redusere mot slutten av omgangen, men Kenneth Høie i Start-målet avverget med en flott reaksjonsredning.

Rolig

Det tok et kvarter av annen omgang før den første store sjansen kom. Hulsker var frampå igjen og fikk en stor mulighet fra tre meter etter innlegg fra Bolaos, men ballen gikk over. Hulsker byttet deretter med Aram Khalili, som viste seg fram etter bare to minutter. Hansen i LSK-målet snappet ballen.

Khalili hadde også en kjempesjanse etter corner i det 74. minutt og burde ha scoret da, men Hansen i LSK-målet gjorde en god redning.

Khalili lyktes endelig i det 89. minutt da han headet inn en corner fra Bolaos, og han kunne feire sin første scoring i eliteserien.

I neste runde skal Start til Bergen, mens Lillestrøm tar imot Odd Grenland til 16.-maikamp på Åråsen i håp om å hente årets første serieseier. (ANB-NTB)

Artikkeltags