Start tilbake på toppen

Artikkelen er over 13 år gammel

(Start-Ham-Kam 2-1) Fredrik Strømstad sendte Start tilbake på tabelltoppen da han banket inn seiersmålet mot Ham-Kam på Kristiansand stadion søndag. Om to uker kommer Vålerenga på besøk til seriefinale.

DEL

Oslo-laget overtok tabelltoppen for en stakket stund etter at laget slo Molde på Ulleval lørdag. Men søndag gikk Start til topps igjen etter seieren over Ham-Kam. Tirsdag kan det være duket for Vålerenga nok en gang. Da spiller laget mot Fredrikstad på bortebane.

I en underholdende kamp på Kristiansand stadion vant hjemmelaget en fortjent seier. Men det var gjestene fra Hamar som tok ledelsen på et svært tvilsomt idømt straffespark. Etter scoringen til Jan Michaelsen ble det mer fart over hjemmelaget, og Stefan Bärlin og Fredriks Strømstad sendte sørlendingene tilbake på tabelltoppen. Dermed er Hamar-laget uten seier på sine 12 siste bortekamper. Siste seier på fremmed gress kom mot Lillestrøm 26. september 2004.

Start-trener Tom Nordlie var godt fornøyd med det laget hans presterte, men ikke med flere av dommeravgjørelsene. Han siktet til det tvilsomme straffesparket, men også til flere andre situasjoner.

– Dommeren (Kjetil Sælen) hang ikke med i flere situasjoner, sa Nordlie som nå har fullt fokus på bortekampen mot Brann neste mandag.

– Mot Ham-Kam burde vi ha avgjort før, sa den fargerike Start-treneren som ikke orker å tenke på et eventuelt seriegull. – Det hjelper ikke å slå Vålerenga dersom vi taper de andre kampene, avsluttet Tom Nordlie.

Ham-Kam-trener Ståle Solbakken var misfornøyd med tapet.

– Det var bittert å tape en så jevn kamp, mente Solbakken. (ANB)

Artikkeltags