Sterk Godset-seier

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Strømsgodset tok en svært sterk borteseier i Bergen. Alexander Aas var tilbake med scoring. Se sammendrag av kampen!

DEL

Alexander Aas gikk fra sitt livs mareritt til supersuksess for Strømsgodset. Han slo an tonen mot Brann i 2-1-seieren søndag.

Dermed kunne SIFs Aas feire en meget sjelden bortetriumf, den første siden 25. april i fjor. Den rutinerte telemarkingen headet inn 1-0 før pause.

Det er bare tre uker siden han var offer for blind vold i Skien. Han ble slått og sparket av to menn i sin fødeby. Dette etter at Aas hadde blitt spurt om sigaretter og avslått. Da kokte raseriet over for de to som hamret løs på 33-åringen. Aas' samboer brøt inn, men kjæresten havnet på sykehus med brukket nese og en solid hjernerystelse. Det var uklart hvor lenge han ville bli borte fra fotballen.

Lørdag var han tilbake i full trening. Trener Ronny Deila nølte ikke, men sendte sin nestor rett inn på laget. Det viste seg å være et godt trekk av telemarkingen på benken.

- Det er ekstra moro at Aas scoret etter alt han har vært gjennom de siste ukene. Vi sliter litt med bevegelsene rundt ballfører og kunne helt klart hatt ballen mer selv, for Brann spiller primitiv fotball, sa assistenttrener Thomas André Ødegaard til Drammens Tidende.

Kovacs høyest

Etter pause økte en annen eks-Odd Grenland-spiller ledelsen foran et meget skuffet hjemmepublikum. Peter Kovacs var sist på ballen. Også han var konge i lufta på en dødball.

Innbytter Kristoffer Barmen reduserte på overtid. Målet kom etter en corner der ballen ble dyttet inn fra to meters hold.

Dermed vant Strømsgodset en uvanlig bortekamp i serien. Forrige sesong ble det én triumf hjemmefra. Året før vant SIF tre ganger på fremmed gress. I 2009 var fangsten helskral igjen: 1.

Meget tamt av Brann

Brann har fått en meget svak start på sesongen med tre tap på de fire første kampene. Bergenseren møter Haugesund borte i neste runde (lørdag). Det blir alt annet enn lett.

- Det var ingen stor kamp. Det var relativt jevnt, og jeg kan ikke se at Godset var bedre enn oss. Men de scoret først og var gode til å ri på ledelsen. Det ser ut som vi har litt høye skuldrer, summerte Rune Skarsfjord til TV 2.

Strømsgodset spiller søndag og får besøk av Viking. «Godset» står med sju poeng så langt.

De kan fort bli til ti etter neste kamp.

(ANB-NTB)

Artikkeltags