Tabelltopp for Godset

Artikkelen er over 5 år gammel

Strømsgodsets tittelkamp så ut til å ha fått en ripe, men takket være Moldes tap i Bergen klatret drammenserne til topps. Se mål og høydepunkter!

DEL

Strømsgodset klarte bare 1-1 borte mot Sogndal. De lignet ikke et mesterlag i et oppgjør som lenge var relativt tamt. Først etter72minutter tok gjestene ledelsen ved Muhamed Keita, men to minutter senere var Ricardo Santos frampå og skaffet Sogndal et viktig poeng.

Ola Kamara var spilleren med den største sjansen til å sørge for mørkeblå jubel i sluttminuttene. Han ble frispilt av Keita på10meter, men sleivet ballen utenfor. Kamara var irritert etter kampen, men det var før han visste at Molde tapte hele 1-4 borte for Brann.

– Jeg skal være matchvinner i den kampen her. Det hadde vært tre poeng. Det er jævlig irriterende, for vi trenger en trepoenger nå, sa Kamara til TV 2 etter kampen.

– Vi kom for å få tre poeng og reiser hjem med ett, så alle guttene er litt skuffet. Men Molde er favoritter. Vi har vært utfordrere fra starten av, utdypet han.

Samtidig virket gjestene heldige med tanke på at Lars Sætra unngikk utvisning i duell med Santos etter omtrent ett minutts spill. Midtstopperen løp Sogndals brasilianske spiss rett ned, men selv om Santos var alene igjennom slapp Sætra med gult kort.

– Det er klart det hadde vært en fordel for oss å spille men én mann mer hele kampen, så det kjennes litt surt nå, men det kan vi ikke gjøre noe med, kommenterte Sogndal-trener Jonas Olsson.

– Jeg ville gitt rødt om det var jeg som dømte, innrømmet en ærlig Godset-assistent Thomas Ødegaard i pausen.

Sjanserik avslutning

Oppgjøret våknet først til liv da Keita fikk fyre av fra kanten av 16-meteren i det 73. minuttet. Han lurte Sogndal-back Eirik Skaasheim og dro seg innover. Den lave ballen spratt en gang før den gikk over armen til Kenneth Udjus. Målvakten hadde dårlig sikt til ballen, men virket misfornøyd med egen prestasjon.

To minutter senere var det Strømsgodset-keeper Lars Cramers tur til å bomme. På et innlegg fra Stephane Badji gikk han ut og tapte i lufta mot Ulrik Flo. Dermed kunne Ricardo Santos heade inn 1-1 i åpent mål.

Scoringene satte fart i kampen, og Keita fikk en sjanse til å kopiere 1-0-målet i det 82. minutt. Han la en svimmel Skaasheim bak seg, men avslutningen gikk like utenfor. Keita hadde også senere et skudd rett utenfor Sogndal-målet, men verken han eller nevnte Kamara klarte å ordne tre poeng for trener Ronny Deila.

Svak form

– Vi fortjente ikke mer enn ett poeng i dag. Det er surt at vi slipper inn et tullete mål, men vi var forferdelig upresise i pasningsspillet vårt, sa Deila.

Sogndal tok sitt første poeng på fem kamper. Laget har ikke vunnet siden 3-1-seieren over Stabæk 15. juli.

– Med tanke på at vi kom under, er jeg fornøyd med 1-1. Jeg er stolt over at guttene fortsatte å kjempe, sa trener Olsson.

For Strømsgodset kom siste seier mot Fredrikstad (5-0) 27. juli, og Deilas gutter må nok uansett komme tilbake på vinnersporet om de skal kunne hamle opp med Molde i sesonginnspurten.

Etter21kamper har begge lag41poeng, men Godset har to plussmål flere. I tillegg kan Rosenborg komme opp på40poeng med seier borte mot Stabæk mandag. (ANB-NTB)

Artikkeltags