Thioune til Viking

Makhtar Thioune er klar for Viking.

Makhtar Thioune er klar for Viking. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Makhtar Thioune ble torsdag presentert som Viking-spiller.

DEL

Senegaleseren har skrevet under en kontrakt fram til 2015.

Den 27-årige midtbanespilleren forlater dermed Molde etter tre år. Torsdag ettermiddag besto han den obligatoriske legesjekken.

– Viking er en stor klubb, og jeg er veldig fornøyd med å komme hit. Jeg skal ikke si så mye mer, og heller la fotballen ta seg av snakkingen. Jeg skal gi alt for klubben, sa Thioune ifølge Stavanger Aftenblad under torsdagens pressekonferanse.

Overgangen til Viking gjør at han blir gjenforent med trener Kjell Jonevret. Det var svensken som hentet Thioune til Molde i 2009.

– Jeg har sagt hele tiden at hvis Molde vil slippe Makthar, så var han ønsket i Viking. I går kom Molde med klarsignal, og siden har det gått fort, sa Jonevret.

– Jeg er veldig fornøyd med denne overgangen. Han står for fart og artisteri, og jeg liker typen veldig godt. Nå skal vi jobbe hardt med å få Makhtar tilbake på det nivået han var.

Thioune kom til norsk fotball i 2006 og var to år i Sarpsborg. Senere gikk han videre til Molde. Der var han en av nøkkelspillerne da Jonevret ledet klubben til sølv i eliteserien i 2009. Han var tidligere i år på lån i Karlsruhe i tysk 2. Bundesliga. (ANB-NTB)

Artikkeltags